Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videoszerkesztő és DVD-menü készítő szoftver a Coreltől

Smart home

Videoszerkesztő és DVD-menü készítő szoftver a Coreltől

Nagyfelbontású (HD) videotartalmak szerkesztése, 5.1-es hangzás keverése otthoni eszközökkel.

A Ulead VideoStudio 11 és Ulead VideoStudio 11 Plus az otthoni felhasználóknak készült; az első termék, amely AVCHD szerkesztő megoldást, továbbfejlesztett DV-to-DVD varázsló és mozivarázsló opciót, több cím/felirat és overlay eszközöket, valamint quick-fix megoldásokat tartalmaz néhány olyan gyakori videó problémára, mint a szín és színárnyalat beállítás automatikus javítása. A szoftver „minden egyben” megoldást kínál a profi videózáshoz, vetítéshez és Dolby Digital hanggal ellátott DVD-k készítéséhez. Az új változat nem csupán az előző továbbfejlesztése, hiszen a Vista tanúsítvánnyal ellátott szoftvert kibővítették a ma leginkább igényelt funkciókkal.

Az új MPEG optimalizáló (MPEG Optimizer) segít a felhasználóknak a legmegfelelőbb MPEG beállítás kiválasztásában a több formátumú videoklip egyesítését szolgáló renderelésben. Minden egyes klip bitrate-jeinek idővonalon történő megvizsgálása után egy olyan kódolási beállítást javasol, amely a legjobb minőség és sebesség érdekében a legkisebb újrarenderelést biztosítja. A felhasználók így bármikor biztonságosan megállíthatják a renderelést, amikor más számítógépes alkalmazásra van szükségük.

Ugyancsak újdonság a termékkategóriában, hogy a VideoStudio Plus változata Dolby Digital 5.1 Creator technológiát tartalmaz. Ez a megoldás gyorsan és könnyen konvertálja át a 2 csatornájú sztereó hangot Dolby Digital 5.1 hanggá, ezzel is fokozva az otthon egyre népszerűbb házimozi rendszerek előnyét. A versenytársak 5.1 támogatású termékeihez egy beépülő modul (plug-in) beszerzése szükséges.

A szoftver minden ismert formátumot támogat, beleértve a standard és nagyfelbontású videó-, kép- és audió formátumokat. Videót gyakorlatilag bármilyen videó forrásból szerezhetünk: Digitális videokamera (köztük HDV és AVCHD videokamera), merevlemezes videokamera (MOD fájl formátum), USB videokamera eszközök, mobil telefonok, set-top DVD felvevők, digitális és analóg TV készülékek, videomagnó és webkamera.

Az új DV-to-DVD varázslóval a felhasználók gyorsan és egyszerűen alakíthatják át videokamerájukból a digitális videofelvételt DVD-vé. A VideoStudio teljes DVD menüszerkesztő funkciót is tartalmaz, amellyel a felhasználó a multimédia menü segítségével csupán néhány kattintással DVD-t és HD DVD-t készíthet. Gyakorlott felhasználók a Corel SmartScene technológiájának segítségével interaktív, egyéni DVD menüket szerkeszthetnek.

A mozi varázsló új beépített sablonjainak köszönhetően a felhasználók az összetett animáció alkalmazásával személyes videó klipjeikből megalkothatják saját hollywoodi stílusú filmnyitányukat. A kiterjesztett megosztó opcióval a VideoStudio felhasználói az On-the-go technológiának köszönhetően intelligens telefonok és más népszerű mobil eszközök segítségével be is mutathatják videóikat. A VideStudio Plus felhasználói számára előnyt jelent, hogy a terméket támogatják az Apple iPod, Sony PSP, YouTube és Nokia mobiltelefonok.

A képstabilizátorral és fokozott fényszűrővel ellátott VideoStudio számos hasznos funkciót kínál azoknak az új és gyakorlott felhasználóknak, akik időt szeretnének megtakarítani. A színkorrekciós technológiát szabványosító képjavító algoritmusnak köszönhetően az új automatikus szín és színárnyalat (Auto Colour & Tone) funkció automatikusan kijavítja a rögzített felvétel színeit és árnyalatait, amelyek az ideálisnál sötétebb vagy világosabb körülmények között készültek. A DeBlock Filter segítségével megtisztíthatjuk az internetről letöltött tömörített képalkotásokat. Az új DeSnow Filter-rel pedig csökkenthető az analóg forrásról – mint a VHS kazetta – digitalizált videóra jellemző zaj.

Az Ulead VideoStudio 11 Plus amellett, hogy tartalmazza a szabvány változat minden funkcióját, egy tejes, end-to-end HD DVD megoldást kínál, amelynek segítségével a felhasználók proxy nélküli, jól felszerelt gépen nagyfelbontású videofelvételt importálhatnak merevlemezről vagy fejlett nagyfelbontású video formátumból és szerkeszthetnek real time nagy sűrűségű DVD-t. A Corel fejlett PureHD technológiának köszönhetően még a közepes számítógépeken is ugyanolyan egyszerűen lehet szerkeszteni HD-t, mint DV-t. A még gyorsabb és egyszerűbb HD videó megalkotásához a felhasználók a továbbfejlesztett mozi varázslóval, Dolby Digital 5.1 Surround Sounddal teljes felbontású HD filmeket szerkeszthetnek és alkothatnak. A VideoStudio 11 Plus tartalmazza az InterVideo WinDVD 8 Silver programot, amely az első AVCHD tanúsítványt elért univerzális playback szoftver.

Az Ulead VideoStudio 11 Standard és Plus angol nyelvű változata 2007. májusától kapható.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés