Connect with us

technokrata

Canon IXUS 950 IS: 8 megapixel és képstabilizátor – kompakt formában

Smart home

Canon IXUS 950 IS: 8 megapixel és képstabilizátor – kompakt formában

Arcfelismerési funkció, optikai képstabilizátor, DIGIC III processzor…

A Canon bemutatta a 8 megapixeles Digital IXUS 950 IS fényképezőgépet, mely a Digital IXUS 800 IS továbbfejlesztett változata. Háromféle metálszínű ház és ívelt formák jellemzik az új modellt, mely 4-szeres optikai zoom objektívvel, optikai képstabilizátorral és DIGIC III képfeldolgozó processzorral rendelkezik. A nagyobb képfeldolgozási sebesség és a fejlettebb zajcsökkentés mellett a DIGIC III felkínálja az ˝Arcfelismerés˝ és a ˝Vörösszem-korrekció˝ funkciókat is.

Az új tulajdonságok között találjuk az Auto ISO eltolással kibővített ISO 1600 érzékenységet, valamint a 2,5 colos képátlójú PureColor LCD-t, mely karc-álló bevonatot kapott. Az új funkciók között megtaláljuk a ˝Ritka időközű videó˝ és a ˝Kreatív fényeffektusok˝ módot is.

A Canon saját fejlesztésű DIGIC III képfeldolgozó processzora végzi el az Arcfelismerés funkcióval kapcsolatos optimalizálási feladatokat is. Az ˝Arcfelismerés AF/AE/FE˝ automatikusan érzékel a képen akár 9 emberi arcot, majd ezekhez mérten állítja be az élességet, az expozíciót és a vakuteljesítményt. A lejátszás közben használható vörösszem-korrekció helyett a felhasználó manuálisan is csökkentheti a vörösszem-hatást.

A kompakt fényképezőgépek érzékenyek a kép bemozdulására. A Canon olyan lencsetagokat és megoldásokat fejlesztett ki, amelyek segítenek ezen a problémán. A Digital IXUS 950 IS a Canon lencse-eltoláson alapuló optikai képstabilizátor technológiáját alkalmazza, mely kompenzálja a kéz mozgásából adódó bemozdulásokat. A technológia lehetővé teszi, hogy akár 3 értékkel nagyobb záridőket használjunk a kép elmosódása nélkül, ami különösen hasznos teljes ˝tele˝ állásnál, vagy a ˝Makró˝ használatánál. Az objektív egy kivételesen magas törésmutatójú lencsetagot (UA) is tartalmaz, mellyel eléri a 35-140 mm (35 mm ekvivalens) fókusztartományt.

A nagyfelbontású (230.000 pixeles) PureColor LCD több előnnyel is bír. A színtónusok 30 %-kal javultak, a nagy látószög fényvisszaverődés-gátló bevonattal egészül ki, így erősebb fényben is kiválóan látható a kijelzőn megjelenített kép. A kijelző felületét karcálló bevonat védi az ütődések okozta sérülések ellen. Felvételkészítés közben a záridő és a blende értékei is láthatók a kijelzőn. Az Auto ISO és Nagy ISO Auto érzékenységek esetén az LCD-n megjelenik az ISO érték is. A beállításokat a fényképezőgép EXIF adatok részeként elmenti, így azok lejátszáskor is láthatók.

A Digital IXUS 950 IS rendelkezik az ISO 1600-as érték beállítási lehetőségével is, mely ideális beltéri, vagy gyengén megvilágított helyszíneken történő fotózáshoz, így akár vaku nélkül is hibátlan felvételek készthetők például koncerteken vagy kiállításokon. Az új ˝Auto ISO eltolás˝ funkció gombnyomásra lehetővé teszi az elmosódás elkerülését az ISO érzékenység automatikus növelésével – egyben a záridő automatikus csökkentésével.

Összesen 18 felvételi mód áll rendelkezésre, többek között a ˝Kreatív fényeffektusok˝ is, mely a képstabilizátor és a hosszú expozíciós idő segítségével a felhasználó által kiválasztott alakzatokat (például csillagokat, szíveket vagy virágokat) hoz létre az éjszakai felvételek hátterében látható fénypontok körül. A ˝Ritka időközű videó˝ mód a lassan változó jelenetek – például úszó felhők, vagy egy virág szirmainak nyílása – rögzítését, majd gyorsított visszajátszását teszi lehetővé VGA videó formájában. A készülék 1 vagy 2 másodperces időközönként készít felvételeket, így például egy kétórás mozgás-sorozat 8, vagy 4 perces videóként játszható vissza. Normál VGA felbontású videók 30 kép/másodperces, QVGA felbontású videók pedig 60 kép/másodperces képfrissítési sebességgel rögzíthetők.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin