Connect with us

technokrata

Canon PowerShot S5 IS: 12x-es zoom, 8 megapixel

Smart home

Canon PowerShot S5 IS: 12x-es zoom, 8 megapixel

A Canon a PowerShot S sorozatban is újít.

A Canon bejelentette a 12-szeres zoommal rendelkező, 8 megapixeles PowerShot S5 IS készüléket. Az új kompakt fényképezőgép optikai képstabilizátorral, professzionális optikával és fejlett videorögzítési képességekkel rendelkezik.

A DIGIC III képfeldolgozó processzor által felkínált ˝Arcfelismerés˝ funkció a csoportképek élességét, expozícióját és vaku fényerejének optimális beállítását javítja, míg az új vörösszem-korrekció funkció a ˝vörösszem-effektus˝ hatékonyan eltüntetésében segít. Újdonság, hogy az optikai képstabilizátor szolgáltatásait a megnövelt ISO 80-1600 érzékenységi tartomány is kiegészíti.

További új elem a nagyfelbontású, 2,5 colos képátlójú, változtatható szögű kijelző, a további felvételi módok, és a hosszabb videók rögzítési lehetősége. A kompakt váz új vakupapuccsal van felszerelve, amely a legtöbb EX Speedlite külső vakuval kompatibilis. A használható tartozékok listáján szerepelnek nagylátószögű, tele- és makró-objektívek is.

Az optikai képstabilizátor technológia csökkenti az elmosódás veszélyét a fényképezéskor, a videók rögzítésekor pedig minimalizálja a kép beremegését. A lencseeltoláson alapuló technológia akár 3 egységgel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi észrevehető elmosódás nélkül. Az ultraszonikus motor (USM) gyors, reaktív zoom-mozgást tesz lehetővé szinte teljesen csendes működéssel, így csökkenti a zavaró működési zaj megjelenését az érzékeny videofelvételeken. Az ultra alacsony diszperziójú (UD) lencsetag nagyobb fókusztávolságok esetén csökkenti a színhibákat, így biztosítja a kiváló színvisszaadást és felbontást.

Az opcionális nagylátószögű és teleobjektívek bővítik a fókusztartományt 27 mm-re, valamint szuper-tele 648 mm-re (35 mm-es filmnek megfelelően). A Szuper Makró mód lehetővé teszi a részletes makró képek készítését 0 centiméteres távolságról, az opcionális 500D (58 mm) makrólencse használatával. A Biztonsági zoom anélkül bővíti ki a zoom-tartományt, hogy az interpoláció befolyásolná a képminőséget, így akár 24-szeres zoom (!) mellett is készíthetünk olyan felbontású képet, amely levelezőlap-méretben (10×15 centiméter) fotólabor-minőségben is kinyomtatható. Bekapcsolható a Digitális teleobjektív3 is, amely további ˝tele˝-állást (1,6x vagy 2,0x) biztosít, a normál optikai teleobjektívek rekeszméret-korlátai nélkül.

A Canon DIGIC III processzor néhány új, a képminőséget is javító funkcióval rendelkezik. Az ˝Arcfelismerés AF/AE/FE˝ funkció akár 9 emberi arcot is automatikusan érzékel a képen, és ennek megfelelően állítja be az élességet, az expozíciót és a vakuteljesítményt. A funkció nagyobb csoportok és távoli vagy mozgó alanyok esetén is jól működik. Egyedül a PowerShot S5 IS fényképezőgép esetén használható az Arcfelismerés AF/AE funkció videó rögzítése közben is, ilyenkor a gép az élességet és az expozíciót is folyamatosan a mozgó alanyoknak megfelelően állítja. A technológia hardver-alapú, ezért ugyanolyan gyorsan reagál, mint a normál AiAF élességállítás.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin