Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amire minden pasi beindul…

Smart home

Amire minden pasi beindul…

Aki házimozit szeretne vásárolni, biztosan értékelni fogja a Sony D3000-es sorozatú Bravia LCD-televízióját, és azt, ami hozzá jár.

Mindannyian néztünk már egymás mellett különböző televíziókat a kirakatban vagy az áruházakban, és gyorsan el tudtuk dönteni, melyik kép a legjobb – nem feltétlenül azért, mert a többi rossz volt. Egyszerűen csak érzékeltük a leheletfinom különbségeket, és ösztönösen azt választottuk, amelyik a legéletszerűbb, legmeggyőzőbb volt közülük.

Bravia Theatre Sync

A Sony D3000-es sorozatú Bravia LCD-televíziót vásárlók biztosan értékelni fogják a felhasználók életét nagyban megkönnyítő Bravia Theatre Sync funkciót. Kompatibilis eszközök HDMI-n keresztül történő csatlakoztatása és a Bravia Theatre Sync aktiválása után egygombos vezérléssel kapcsolható be és ki a teljes rendszer, és az egyes műveletek is sokkal kevesebb gombnyomással végezhetők.

A Blu-Ray vagy DVD-lejátszó, a hangerősítő és a tévé bekapcsolása, majd ezt követően a megfelelő video- és audiobemenetek kiválasztása és a tévé hangjának elnémítása helyett elég megnyomni a Bravia Theatre Sync funkcióval rendelkező lejátszó távirányítóján a Play gombot. Ezután a rendszer minden mást automatikusan elvégez, nekünk csak hátra kell dőlnünk és élveznünk a kikapcsolódást. Ráadásul a folyamat fordítva is működik: ha végeztünk, csak kapcsoljuk ki a tévékészüléket a megszokott módon, és a lejátszó az erősítővel együtt szintén automatikusan kikapcsol.

24p True Cinema

A Bravia D3000-ben alkalmazott 24p True Cinema technológia a filmrajongók kedvence lesz. Mivel a valódi filmkamerák másodpercenként 24 képkockás sebességgel rögzítik, a tévékészülékek azonban ennél nagyobb sebességgel játsszák le a felvételt, általában átalakításra van szükség. Ennek eredményeként 4%-os eltérés keletkezik az eredetitől, azaz a tévékészüléken a felvétel 4%-kal gyorsabban játszódik le, mint az eredeti, és a hangsáv magassága is ugyanennyivel emelkedik. Ha azonban a D3000-hez csatlakoztatunk valamilyen filmforrást, az eredeti, 24 képkockás sebességgel láthatjuk – és hallhatjuk – a felvételt, pontosan úgy, ahogyan azt eredetileg rögzítették.

Motionflow +100Hz

A szemmel láthatólag jobb kép másik összetevője a D3000-ben alkalmazott Motionflow +100Hz technológia, amely a standard 50 Hz-ről 100 Hz-re emeli a kép frissítésének gyakoriságát. Ez a Sony által kifejlesztett algoritmus az eredeti képeken alapuló kiegészítő képkockákat hoz létre és illeszt be azok közé, s ezáltal a szem számára sokkal egyenletesebbnek és valószerűbbnek tűnő mozgóképet eredményez. A Motionflow +100Hz filmes, standard televíziós, valamint DVD-tartalmakkal is együttműködik, és minden látványt kellemesebbé tesz.

1024 árnyalási fokozat

Színreprodukció tekintetében a D3000 szintén óriási előrelépést jelent. Míg az LCD-készülékekben általában alkalmazott standard, 8 bites panelek csupán 256 árnyalat megkülönböztetésére képesek az egyes színeken belül, a D3000-ben található 10 bites panel 1024 árnyalási fokozatot kínál. Ezáltal az emberi bőrtől a naplementék színéig minden megelevenedik, és ismét csak az eredetihez a lehető legközelebb álló látvány jön létre a képernyőn.

S-Force Front Surround

A nagyszerű képhez illő mozihangról az S-Force Front Surround technológia gondoskodik, olyan körülölelő hangzást hozva létre a tévékészülék két hangszórójából, mintha a helyiség minden pontján hangsugárzók állnának. Az S-Force Front Surround technológia a Sony kizárólagos fejlesztése.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés