Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszatér a Commodore

Smart home

Visszatér a Commodore

A digitális játéktörténelembe önmagát örökre bevéső márka feltámad tetszhalott állapotából.

Commodore 64 vagy C64 – idősebb olvasóink szívét minden bizonnyal megdobogtatja a fogalom. A számítógépes játékok első igazán népszerű platformja mögött az a Commodore állt, mely később a Plus 4-es és az Amiga számítógépeket is piacra hozta, ám legnagyobb sikerét mégis ezzel a modellel érte el. A PC modularitása, jobb PR-ja és intenzívebb fejlesztése végül keresztbe tett a cégnek, így a márkanév többször is tulajdonost váltott. Volt, aki a hardverfronton akarta újra naggyá tenni a nevet (sikertelenül), de akadt olyan vállalkozó is, aki szoftveres úton próbált meg előretörni (szintén kevés sikerrel).

Az előbbi vonalat erőltetné a Commodore Gaming: a cég bejelentette, hogy nemsokára egy új játékos PC-t tervez piacra dobni a legendás márkanév alatt. Bala Keilman, a Commodore Gaming vezérigazgatója szerint negyed évszázada a C64-es a 20. század legtöbbet eladott személyi számítógépe volt, és ezt a nimbuszt szeretnék visszaállítani, új fejezetet nyitva a Commodore történetében. „Biztosak vagyunk benne, hogy meg fogunk felelni a játékosok igényeinek és elvárásainak.” – nyilatkozta Keilman.

Mindez azt jelenti, hogy az új Commodore PC-k játékra lesznek optimalizálva; a Cebiten debütáló számítógépek – a vállalat állítása szerint – a legújabb PC-s játékokat is tudják majd futtatni. Többet azonban egyelőre nem árult el a cég, de arra ígéretet tett, hogy a közeljövőben be fognak számolni a termék néhány igen érdekes funkciójáról. Ez már csak azért is időszerű lesz, mert a hannoveri Cebit egy hét múlva kezdődik.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés