Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tároljuk fotóinkat 100 évig, olcsón

Smart home

Tároljuk fotóinkat 100 évig, olcsón

Megbízható, memóriaalapú adattárolást ígér az utókornak a SanDisk.

Három hónapon belül öt olyan terméket is útjára tervez bocsátani a gyártó, melyekkel a memóriakártyás piacon további részesedést szeretne megszerezni. Ennek egyik eszköze az a fejlesztés, mellyel a felhasználói bizalmat kívánja fokozni a flash-alapú adattárolók iránt (szemben például az optikai, CD-s, DVD-s adatrögzítéssel szemben). Pedig a SanDisk már így is toronymagasan vezet: az NPD piackutató felmérése szerint az Egyesült Államokban 2006 minden hónapjában 50 százalék felett volt a vállalat részesedése. Hasonlóan jó eredményeket ért el Ázsiában is, egyedül az európai piacot nem tudta még meghódítani, de ez a mostani fejlesztések bejelentésével nemsokára megváltozhat.

A SanDisk ugyanis az év közepén új kategóriát kíván teremteni a memóriakártyák piacán: csak olvasható (read-only) példányokkal rukkolna elő. Ennek előnye az alacsony előállítási költség és így alacsony eladási ár. A vállalat által 3D memóriának titulált megoldás jelenleg már tesztelési fázisban van, lényege pedig, hogy egyszer tölthető meg adatokkal, és a továbbiakban nem módosítható. Ez lesz az új digitális film, állítja a SanDisk, azt ígérve, hogy az így rögzített képek 100 évig visszaolvashatók lesznek a médiumról.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy milyen kapacitással válnak majd a széles közönség számára is elérhetővé ezek az adattároló eszközök. Minden bizonnyal 1 GB vagy afölötti lesz az eladott memóriakártyák átlagos mérete. Ezt támasztja alá a kapacitásnövekedés lendületes trendje: míg 2005-ben átlagosan 578 MB-nyi adatot lehetett egy kártyára eltárolni, 2006-ban ez az érték már 1208 MB-ra nőtt. Ebből is látszik, hogyha sikerül beindítani a tömegtermelést, és időben ki tudnak érkezni a piacra vele, akkor a CD nagyon gyorsan elvesztheti egyik utolsó jelentős felhasználói szegmensét.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés