Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemsokára a fiatalok nem férhetnek hozzá a felnőtteknek szóló mobiltartalmakhoz

Smart home

Nemsokára a fiatalok nem férhetnek hozzá a felnőtteknek szóló mobiltartalmakhoz

Egyes európai mobilszolgáltatók védik a gyermekeket.

A BruxInfo tájékoztatása szerint a piacvezető európai mobiltelefon szolgáltató cégek csatlakoztak a mobiltelefont használó fiatalkorúak védelmét célzó, az Európai Bizottság által kidolgozott megállapodáshoz. Többek között a Bouygues Telecom, a Deutsche Telekom, az Orange Group és a Vodafone is bekapcsolódott az európai projektbe, vállalva, hogy 2008. februárig önszabályozó viselkedési kódexeket dolgozna ki, mely megóvja a fiatalkorúakat a mobiltelefonálással összefüggő káros hatásoktól.

A szolgáltató cégek ennek tükrében a jövőben ellenőrzik a fiatalkorúak felnőtteknek szóló tartalomhoz való hozzáférését, a kereskedelmi tartalmakat a nemzeti normák szerinti osztályozzák, ismeretterjesztő kampányokkal szólnak a szülőkhöz és a gyerekekhez, valamint fellépnek a mobiltelefonokon terjesztett illegális tartalmak ellen.

Mint ismeretes, tavaly az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a mobiltelefont használó kiskorúak védelméről, miután egy Eurobarometer-felmérésből kiderült: a 12–13 éves európai fiatalok 70 százaléka, a 8–9 évesek 23 százaléka rendelkezik saját mobillal.

A konzultáció fő témái már akkor a kommunikációs tartalom és viselkedés volt, például a káros vagy jogellenes tartalmak kérdése, a zaklatás (durva üzenetek vagy képek terjesztése gyerekek körében) és a bizalmaskodás (amikor idegenek barátkoznak a gyerekekkel találkozás reményében), valamint az olyan esetek, amikor a gyerekek magánélethez való joga sérül, vagy kirívóan magas költségeket okoznak a szülőknek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés