Connect with us

technokrata

Sztereó Bluetooth kerül az otthoni Hi-Fi-be

Smart home

Sztereó Bluetooth kerül az otthoni Hi-Fi-be

A Sony új mikro Hi-Fi rendszere egyetlen gombnyomásra kínál közvetlen lejátszást hordozható audiolejátszóról, mobiltelefonról, vagy személyi számítógépről.

Bluetooth technológiájának köszönhetően a Sony CMT-U1BT képes vezeték nélkül kommunikálni más Bluetooth-képes eszközökkel, s így a szoba egész területén közvetlen hozzáférést kínál kedvenc előadóink zeneszámaihoz. Egészen mostanáig azoknak a felhasználóknak, akik MP3-lejátszóról, mobiltelefonról vagy számítógépről szerették volna másokkal együtt hallgatni a zenét, meg kellett elégedniük a dupla fejhallgatós megoldással, a kisméretű és kevésbé jó minőségű hangszórókkal, vagy a sztereó rendszer bonyolult és rendetlen kábeles csatlakoztatásával.

A vezeték nélküli csatlakoztatási lehetőség a Bluetooth technológia A2DP néven ismert legújabb verziójának köszönhető, mely a fejlett audiodisztribúciós profil (Advanced Audio Distribution Profile) rövidítése. Egyszerűen fogalmazva ez a megoldás a szimpla hang- vagy adatfile-továbbítás helyett képes sztereó zenei felvételek kiváló minőségű vezeték nélküli átvitelére, azaz a más eszközökön tárolt zene igény szerint otthona bármely helyiségében történő Hi-Fi minőségű lejátszására.

Természetesen nem minden telefon, vagy számítógép rendelkezik A2DP sztereó Bluetooth technológiával (még azok közül sem, melyekben megtalálható a Bluetooth). Éppen ezért a Sony olyan kétirányú, ingyenes A2DP Bluetooth hardverkulcsot kínál termékeihez, amely gyakorlatilag minden eszközzel kompatibilis, legyen az számítógép, mobiltelefon, hordozható CD-lejátszó vagy térhangrendszer, s ezáltal képessé teszi berendezéseit arra, hogy zenét továbbítson, illetve fogadjon a mikrorendszerről.

A rendszer működéséhez nem szükséges új szoftver letöltése, mivel minden elterjedt filetípussal és zenekezelő szoftverrel (például Sonic Stage, CONNECT, iTunes, Windows Media Player vagy Disc2Phone) kompatibilis.

A CMTU1BT önmagában is teljes értékű Hi-Fi berendezés, mely a Sony teljesen digitális S-Master erősítője révén 2×25 W-os zenei teljesítményt nyújt. A hangszórók alumínium mélyközépsugárzói és kürt formájú hangnyílásai gazdag, telt basszust, finom selyemből készült dómos magassugárzói pedig tiszta magashangokat biztosítanak.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin