Connect with us

Hirdetés

technokrata

Walkman támogatású Sony autó hi-fi

Smart home

Walkman támogatású Sony autó hi-fi

A Sony bejelentette első olyan autós audiorendszerét, mely közvetlen, ˝plug-and-play˝ csatlakozást biztosít az USB-s hordozható audioeszközökhöz.

Ez az új autós rendszer utazás közben is többféle zenehallgatási módot tesz lehetővé a felhasználók számára, akár a rádióból, akár CD-ről, vagy egyéb digitális zenelejátszóról szeretnék hallgatni azt. ˝Ma már a legtöbb ember a számítógépen tárolja a zenét, bár a nap mint nap használt felvételek általában valamilyen digitális lejátszón is helyet kapnak. Ezek lejátszása az autóban igen nagy nehézséget okozhat˝ – nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Patrick Butler, a Sony Europe egyik vezetője

Míg a fejhallgató használata biztonsági okokból nem javasolható, az MP3 lejátszók általában a csatlakoztatás területén okoznak gondot. Éppen ezért a Sony új megoldásokat talált ki a zene úgymond ˝felszabadításához˝. Ez a technológia remekül kiszolgálja a Walman típusú zenés mobiltelefonok felhasználóit, míg mások számára a költségkímélő, egyszerű és széles körű kompatibilitást biztosító USB jelenti a tökéletes megoldást. A Sony nemrégiben olyan MP3 lejátszókat dobott piacra, melyek beépített USB-aljzattal rendelkeznek. A ˝Beans˝ Walkmanek tavaly karácsonyi bevezetése után 2006 nyarán megjelent az E-sorozat is, s azóta más gyártók is előálltak hasonló megoldással.

A digitális eszközökön tárolt zene egyszerűen lejátszható Walkman, vagy egyéb kompatibilis eszköz közvetlen csatlakoztatásával, melyet a CDX-GT410U autós audiorendszer előlapján elhelyezett USB port tesz lehetővé.

USB csatlakozási lehetőségén kívül a fejegység természetesen egyben CD-rádió is, melyhez a Sony jól ismert Drive-S háza ad jó alapot, s amely 4×50 W-os kimenő teljesítményt és mélysugárzó kapcsolót kínál. A rendszer biztonságosságáról és egyszerű használatáról a hitelkártyánál is kisebb méretű távvezérlő és a jól olvasható, 13 szegmensű fluoreszcens kijelző gondoskodik. A gombmegvilágítás pirosról zöldre váltható.

A Sony CDX-GT410U a legtöbb általánosan elterjedt digitális zenei formátummal, például MP3, ATRAC, WMA és AAC file-okkal kompatibilis, és ebben a hónapban kerül a boltokba.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés