Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb adag Androidos mobilok támogatása szűnik meg

android

Kütyük

Újabb adag Androidos mobilok támogatása szűnik meg

Újabb adag Androidos mobilok támogatása szűnik meg

Búcsúznak a Play-szolgáltatások a Jelly Bean kódnevű változatoktól.

Az Android újabb elavult verzióinak int búcsút a Google, a Play-szolgáltatások keretrendszer várhatóan augusztusban érkező 21.30.99-es verziója lesz az utolsó, amely kompatibilisnek bizonyul a Jelly Bean kódnevű operációs rendszert futtató mobilokkal.

„A Google Play-szolgáltatások a Google-alkalmazások és a Google Playről származó alkalmazások frissítésére szolgál. Ez az összetevő olyan alapvető funkciókat biztosít, mint például: a Google-szolgáltatásokkal kapcsolatos hitelesítés, szinkronizált névjegyek, hozzáférés a legújabb felhasználói adatvédelmi beállításokhoz, illetve jobb minőségű és energiatakarékosabb helyalapú szolgáltatások”

– olvasható a komponens Play Áruházban lévő leírásában.

Szokásától eltérően a Jelly Bean kódnevet az Android több verziójára is használta a Google, a 4.1–4.3 közé esőkről van szó. Tájékoztatása szerint az aktívan használt androidos eszközök már fél százalékán sem futnak a 2012–2013-as rendszerek, így nem látja értelmét a Jelly Bean támogatásának.

Az érintett készülékekkel rendelkezők számára jó hír, hogy a támogatás megszűnése ellenére várhatóan még sokáig semmiféle gyakorlati változást sem fognak érzékelni az eszközeik működésében. Viszont jobban teszik, ha átváltanak egy modernebb mobilra, hiszen nem tudni, hogy ez meddig marad így.

Forrás: ORIGO

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés