Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stabilizátor telefonhoz: így azért könnyebb jó képet készíteni

Kütyük

Stabilizátor telefonhoz: így azért könnyebb jó képet készíteni

Stabilizátor telefonhoz: így azért könnyebb jó képet készíteni

Nagyon sok víz lefolyt már a Dunán, mióta analóg fényképezőgépeket vittünk fényképüzletekbe, ahol elő kellett hívatni a képeket a filmekről.

Ezután lassan megjelentek a digitális fényképezőgépek, először a mai fejjel hihetetlenül alacsony 2 megapixeles maximális kapacitással (igaz, ekkor talán nem volt még a világon egy terabájtos merevlemez), majd ez lassan, de biztosan növekedni kezdett. Ekkor tájt jelentek meg az első (nagyjából használhatatlan) fényképezőgépek mobiltelefonokra. Az ezeken készített képeken nem sokat lehetett látni, de emlékeknek (a kép emlékeztetett az eseményre minket, akik készítették), valamennyire használhatók voltak. Manapság pedig a (digitális) fényképezőgépek uralmát is átvették a telefonok.

Az elkészített képeket pedig rengeteg módon felhasználhatjuk. Nem is volt olyan régen, 10-12 éve, amikor a legtöbb ember nem tudta Magyarországon, mi a Facebook. A magyar közösségi platform, az iWiW 2002-ben indult útnak és 2006 környékén kezdett ismertebbé, elérhetőbbé válni. Ez a szolgáltatás végül 2014-ben szűnt meg. Mai életünk (főleg idén, a korlátozások és a koronavírus idején) elképzelhetetlen közösségi média nélkül.

És akár a Facebook, az Instagram, a Pinterest, a Twitter, stb. a szívünk választottja (vagy ezek valamilyen kombinációja), könnyen lehet, hogy a többséghez tartozunk és szép, minőségi képekkel akarjuk feldobni a profilunkat. A jó hír az, hogy nincsen szükség professzionális fényképészi egyetemi szakra, OKJ tanfolyamra, sőt, ingyenes internetes fotós képzésre sem. Elég vagy egy jó (jó kamerával és funkciókkal rendelkező) telefont választani, és/vagy ezt még felturbózni egy kicsit: például stabilizátor – gimballal.

Amikor a stabilizátor témája szóba kerül, meg kell jegyeznünk, hogy a profi felvételek és képek elkészítéséhez tehát megfelelő eszközre is szükség van. Az Emaki oldalán 3 stabilizátort találunk, mindhárom alkalmas telefon, kamera és fényképezőgép stabilizálására is.

Az árkategória igen hasonló, 14.000 Ft, 16.000 Ft és 19.000 Ft a három modell ára. Ha most vásárolunk, a választás igen könnyű: a középső árú modell van csak készleten. A leírása szerint a SteadyCam kézi stabilizátor arra kínál megoldást, nehogy a kezünk rázkódása elrontsa a felvételünk minőségét. Ez 1,5 kg-ig „bírja a terhelést”, és gyönyörűen ki tudja egyensúlyozni a sétálás, lépcsőzés, a padka átlépése okozta esetleges képváltozások.

Színben választhatunk piros és fekete modellt, a stabilizátor tömege 1 kilogrammos, 14 gramm híján, a markolata átmérője 2,8 centiméter, és támogatja a DV, DLSR fényképezőgépeket és videókamerákat, 1,5 kilogrammig. Az anyaga alumínium ötvözet, a markolata hab, így nagy teljesítményű és könnyen használható. A professzionális minőség mellett jól is néz ki.Ezzel könnyedén felturbózhatjuk a minőséget, akár telefonról vagy fényképezőgépről készítettünk képet vagy éppen videót – ezt akár videókamerával is.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés