Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

Kütyük

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

A Samsung fél szemmel figyeli a Windows Phone-t?

Eddig csak a Microsoftnál látott funkció kerülhet az új S8-asba.

Már számtalan pletykát hallottunk a Samsung 2017 első felében érkező új zászlóshajóiról, ugyanakkor most egy Windows Phone-nal foglalkozó blogger figyelt fel elég egyértelmű bizonyítékra a hamarosan érkező Galaxy S8 egyik funkcióját illetően.

Miért is egy Windows-os blogon tárgyalják az androidos mobilról szóló pletykákat? – merülhet fel a kérdés. A koreai gyártó ugyanis egy olyan funkciót tervez beépíteni felsőkategóriás készülékébe, amelyet azelőtt csak a Microsoft kínált Continuum néven. A rendszer lényege, hogy az okostelefont egy kis készülékhez csatlakoztatva, ahhoz monitort, egeret, billentyűzetet és egyéb perifériákat csatlakoztathatunk, és úgy használhatjuk, akár a Windows-t futtató PC-nket. (legalábbis elméletben) A fenti ötletet akár zseniálisnak is nevezhetnénk, ugyanakkor terjedésének a legfőbb gátja, hogy szinte senki sem akar Windows-“élményt” a telefonján, szegényes app-kínálattal, csak azért, hogy néhanapján PC-ként élvezhesse mobilját.

samsung-s8

Ezt a problémát igyekszenek most áthidalni, ugyanis a belső forrásból kiszivárgott prezentáció alapján a Samsungnál is valami hasonlóra készülnek, igaz az egyelőre nem látszik, hogy itt is egy közbeiktatott készülékkel vagy csak egy sima kábellel oldják meg az összeköttetést a monitorral, és ez esetben hogyan csatlakoztatják az egeret illetve a billentyűzetet (ha az mondjuk nem vezeték nélküli).

Ha a pletyka igaznak bizonyul, akkor bizony nem csak azt jelenti, hogy a Samsung igen erős ütőkártyát ad a Galaxy S8 kezébe, hanem azt is, hogy az amúgy is gyengélkedő Windows Phone még egy gyomrost kap a koreaiaktól.

 

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés