Connect with us

technokrata

Táblagépet vennél karácsonyra? Ezek a legjobbak!

Kütyük

Táblagépet vennél karácsonyra? Ezek a legjobbak!

Táblagépet vennél karácsonyra? Ezek a legjobbak!

Közeleg a karácsony, így kiválasztottunk 5 olyan táblagépet, amivel biztosan nem jársz rosszul és természetesen ajándéknak is kiválóak!

iPadPro10-SmartKeyboard_PR-PRINT

Apple iPad Pro 9,7

Az Apple idén tavasszal, másfél év után frissítette az 9,7 colos iPad modelljét, amely ezúttal a Pro nevet kapta. A gyakorlatilag iPad Air 3-ként is felfogható modell mindenben fejlődött az elődjéhez képest, így A9-es processzort, 3 GB RAM-ot, és több tárhelyet találunk a vékony burkolatban. Javult a kamera is, így a 9,7 colos Pro-ban az iPhone 6S 12 megapixeles iSight kamerája található. Emellett négycsatornás fényérzékelővel is ellátták az új iPad Pro-t, így a Retina kijelző színei mindig a megfelelő árnyalatban pompáznak, a szoba fényének hőmérsékletétől függően.  Nem meglepő, hogy az iPad Pro 9.7 nem olcsó, a legolcsóbb boltokban is 170 ezer forint körüli áron vásárolható meg, hivatalos garanciával az ára a 200 ezer forintot is elérheti.

xperiaz4tab

Sony Xperia Z4 Tablet

10,1 colos, 2K felbontású kijelzőjével és letisztult dizájnjával sok rajongót szerzett magának a Sony Z4 Tablet. A formás, táblagép emellett víz- és porálló burkolattal is rendelkezik, azaz akár a strandon is használható, semmi baja nem lesz!  Nemcsak a szép és strapabíró külső, de a nyolcmagos processzor, az LTE támogatás és a 6000 mAh-es, akár 17 órányi videólejátszást lehetővé tevő akkumulátor is a Z4 Tablet előnyeit mutatja. Nem meglepő, hogy a készülék nem olcsó, jelenleg 200 ezer forint körüli áron vihető haza, így ha androidos eszközt szeretnél, amit bárhová magaddal vihetsz, érdemes lehet átgondolni!

ipad_mini4

Apple iPad mini 4

Gyakorlatilag egy összenyomott iPad Air 2-ként tekinthetünk az iPad mini 4,-re, amely 7,9 colos kijelzőjével egy kézben is használható, így utazások során ideális. A WiFi-s és LTE-s kivitelben is elérhető modell kétmagos, A8-as processzort és 2 GB RAM-ot tartalmaz, így 2-3 évig még biztosan jól használhatod majd. A 8 megapixeles kamerával érkező táblagép természetesen iOS 10-et futtat, azaz a legújabb programokról sem kell lemondanod. A készülék az összesítőnk legolcsóbbja, már 110 ezer forint körüli ártól hazavihető egy alapkivitele.

galaxytabs2

Samsung Galaxy Tab S2

Ha nem szereted az iOS-t és inkább androidos táblagép után nézelődsz, érdemes lehet számításba venni a Galaxy Tab S2-t. A 8 és 9,7 colos kijelzővel is elérhető táblagép 2K felbontású kijelzőjével, nyolcmagos processzorával, 3 GB-nyi RAM-jával és 8 megapixeles kamerájával az androidos eszközök legjobbjai között versenyez. Nem meglepő, hogy a 8 colos modell olcsóbb, az már 100 ezer forint körüli ártól hazavihető, míg a 9,7 colosért körülbelül 150 ezret kell fizetni, bolttól függően.

iPadAir2-iPadMini3-Lockscreen-PRINTApple iPad Air 2

Ha nincs szükséged a legújabb hardverre, de egy 9,7 colos “teljes értékű” tabletre vágysz, akkor az iPad Air 2 jó döntés lehet. A 2014-ben megjelent táblagép még legalább 2-3 évig megkapja majd a legújabb iOS-t, így annak ellenére, hogy nem igazán friss gép, a legújabb szoftverek biztosan elfutnak rajta. Az Apple hárommagos A8X processzorát, 2 GB RAM-ot és minimum 16 GB-nyi memóriát tartalmazó táblagép a legtöbb felhasználónak jelenleg is bőven elegendő, így bátran javasoljuk megvételre! A legolcsóbb darabok már 115 ezer forintért elvihetőek, de a sokkal használhatóbb 64 GB-os háttértárú példányok sem drágábbak 140 ezernél.

Listánk ezzel véget ért, pedig sokáig lehetne még sorolni! Sajnos azonban itthon hivatalosan sem a windowsos Surface modellek, sem a Google Pixel C táblagépe nem elérhető, csakúgy, ahogyan az Nvidia Shield eszközökről is le kell mondanunk. Ugyan ezek szürkeimportból itthon is beszerezhetőek, de javításuk sok esetben nehezen megoldható, így mi inkább nem javasoljuk a megvásárlásukat!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin