Connect with us

technokrata

Debütált az Xperia Z4 Tablet: VAIO nélkül is zajlik az élet

xperiaz4tab

Kütyük

Debütált az Xperia Z4 Tablet: VAIO nélkül is zajlik az élet

Most hogy a Sony már megvált a VAIO részlegtől, az új Z4 Tablettel próbálja helyettesíteni a hiányzó platformot, és egyben a tabletek piacán is élre akar törni. Az új Xperia táblagép egy Bluetooth billentyűzettel érkezik, és a specifikációkat nézve meglehetősen jó ellenfele lesz a legújabb iPad Air-nek is.

Annak ellenére, hogy külsőleg megszólalásig hasonlít a Z2 Tabletre, szinte minden részletében megújult az új készülék. Belsejében egy nyolcmagos Snapdragon 810 működik, és a kijelző a 1920 x 1200 helyett most 2K felbontást kapott. Az belső 2.1 MP-es kamerát egy 5.1 MP-es egység váltotta ki, és az új processzornak köszönhetően az 6000 mAh-es akkumulátor most még többet bír (akár 17 óra videólejátszás).

Az új gép nem csak rendkívül gyors de könnyű és vékony is lett. Mindössze 389 gramm és 6.1 mm vékony, amivel könnyűszerrel szállhat szembe az új iPadekkel. Természetesen a legújabb Android 5.0 fut rajta, és hogy a billentyűzettel való kezelés még könnyebb legyen egy mini launchert is kapott az eszköz (akármit is jelentsen ez egyelőre).

A leválasztható billentyűzet sajnos nem tartalmaz külső akkumulátort, de a különböző új gyorsbillentyűkkel még egyszerűbb a laptopos használat. Az Android Office programcsomagot előre installálták a tableteken, ami még egy pozitívum a billentyűzet mellé. Sajnos ára egyelőre ismeretlen, de valószínűleg 500 dollár körül lesz a 32 GB-os Wifi modell. (A képekért köszönet a Techradarnak és az Engadgetnek)

Sony Xperia Z4 tablet review (4)-650-80Sony Xperia Z4 tablet review (6)-650-80Sony Xperia Z4 tablet review (11)-650-80Sony Xperia Z4 tablet review (12)-650-80Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek