Connect with us
Hirdetés

technokrata

Csúcstelefont vennék karácsonyra! Melyik legyen?

Kütyük

Csúcstelefont vennék karácsonyra! Melyik legyen?

Csúcstelefont vennék karácsonyra! Melyik legyen?

Idén sem volt hiány felsőkategóriás okostelefonból, így a karácsonyhoz közeledve úgy gondoltuk, megéri összeszedni az 5 legjobb, ismert gyártók által készített típust:

iphone7apple

iPhone 7

Nem lehet figyelmen kívül hagyni az idei év egyik legtöbbet emlegetett okostelefonját (természetesen a Galaxy Note 7-en kívül). Sokáig úgy tűnt, hogy az iPhone 7 nem lesz nagy durranás, az elemzők várakozásai alapján “csak” egy némileg javított készüléket kaptunk volna a pénzünkért. Szerencsére azért ez nem így alakult, a rajongók bőven megkapták azt, amiért érdemes megvásárolni az Apple legújabb mobilját. A legfontosabb az új, A10-es processzor, amelyhez a 7-es esetén 2 GB-nyi, míg a 7 Plus-nál már 3 GB-nyi RAM-mal dolgozik, így a telefon lényegesen gyorsabb, mint elődei. Emellett javult a kamera is, sőt, a 7 Plus-ban egy második egység is helyet kapott, amivel kétszeres nagyítás ra és a DSLR fényképezőkhöz hasonló portéfotózásra nyílik lehetőség. Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy az iPhone 7 az Apple mobilok történetében először IP67-es minősítést kapott, azaz csepp- és porálló készülékházzal rendelkezik!

Persze ennek meg is kérik az árát, jelenleg a hivatalos áruházban egy 32 GB-os iPhone 7-ért 256 ezer forintot kell fizetni, a 7 Plus pedig függetlenül, alapáron 300 ezer forintért hozható el. Nem olcsó, de aki az iOS-t részesíti előnyben és a legjobbat akarja, nincs más választása.

galaxys72

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Bár a Galaxy Note 7 botránya miatt az idei évben sok kritika érte a Samsungot, a Galaxy S7 és S7 Edge mobilok minden szempontból kiválóra sikerültek. Az Edge esetén az 5,5 colos ívelt kijelző rendkívüli kölcsönöz a telefonnak, nem véletlen, hogy sok, iPhone-os felhasználót is sikerült a Samsungnak átcsábítania. Nem rossz a nyolcmagos processzor, a 4 GB RAM kombinációja sem, ennek köszönhetően még a QHD felbontású kijelzővel is kellően gyors marad a telefon. A 12 megapixeles kamerával érkező telefon nem olcsó, még az 5,1 colos “sima” verzióért is 200 ezer forint körüli árat kell fizetni (hivatalos, gyártói garancia esetén), míg az Edge variáns átlagosan 20-30 ezer forinttal drágábban vihető haza.

googlepixel

Google Pixel

A Google idén úgy döntött, hogy szakít a Nexus sorozattal és az iPhone illetve a Galaxy S család ellen küldi harcba legújabb modelljét. A Pixel ennek megfelelően mindent tud, amit egy androidos mobiltól elvárna az ember, vagyis nemcsak, hogy a legújabb, 7.1-es rendszert futtatja, de négymagos processzort, 4 GB RAM-ot és Full HD felbontású kijelzőt kapott. Ez utóbbi egyébként a Pixel XL-ben 5,5 colos, míg a hagyományos Pixel 5 colos méretű kijelzőn jeleníti meg a tartalmakat. A Google Assistant-tal és a különleges, virtuális valóság technológiával, a DayDream-mel érkező Pixel telefonok nem kevés pénzbe kerülnek, a külföldről behozott példányok ára is 250 ezer forint felett alakul. Viszont minden részletükben referenciatelefonokról beszélhetünk, azaz aki az androidos iPhone-t keresi, az jól jár a Pixel mobilokkal.

oneplus31

OnePlus 3

2014-ben nagyot robbantott az elérhető árú One-nal a OnePlus. Az alig három éves telefongyártó azóta is sikert sikerre halmoz, így nem meglepő, hogy a OnePlus 3 is jól sikerült. A készülék 5,5 colos, Full HD felbontású kijelzője mögött a Qualcomm Snapdragon 820-as lapkakészlete és 6 GB RAM bújik meg, így a telefon minden szempontból villámgyorsan teszi a dolgát. A legtöbb kritika a kamerát illette, ez ugyanis “csak” közepesre sikerült, így ha a fotózás a te világod, egy Galaxy S7-tel vagy egy iPhone 7-tel talán jobban jársz, viszont azokért jelentősen többet kell fizetni. Amíg ugyanis a legtöbb, hasonlóan erős konkurens 200 ezer forint fölötti áron vihető haza, addig a OnePlus 3 már 145 ezer forintért elhozható. Ez pedig nem kis különbség, így ha “olcsó” csúcsmobilra vágysz, mi nagyon tudjuk javasolni a OnePlus modelljét, amelynek egyébként épp most jelent meg a némileg frissített 3T nevű kiadása. Ez nem különbözik sokban a 3-tól, hiszen csak az újabb, Qualcomm 821-es lapkakészlet és a 400 mAh-rel nagyobb, 3400 mAh-es akkumulátor változott. Ez viszont még nem elérhető, a magyar felhasználók körülbelül január első heteiben juthatnak hozzá a telefonhoz. Ha tudsz várni, akkor ezt rendeld meg, nem sokkal kerül többe!

P9

Huawei P9

Nem vették félvállról a feladatot a Huawei-nél, amikor belefogtak a nagy sikert aratott P8 utódjának fejlesztésébe, így a P9 minden szempontból lekörözi elődjét. A legnagyobb figyelmet egyértelműen a kamera kapta, hiszen a Leicával közösen fejlesztett, kétkamerás rendszer kiemelkedő minőségű fotókat készít. A nyolcmagos processzort és akár 4 GB RAM-ot (ez a P9 Plus-ban található meg), tartalmazó telefon minket is lenyűgözött, így ha részletesen is megismernéd, a tesztünket ide kattintva olvashatod el! Amennyiben a nagyobb, kijelző az eseted, akkor a P9 Plus is érdekelhet, arról itt olvashatsz.

Ez tehát szerintünk az idei év 5 legjobb csúcsmodellje, így nyugodtan állíthatjuk, hogy egyik megvásárlásával sem jársz rosszul, akár magadnak, akár egy kedves ismerősödnek szeretnél kellemes meglepetést okozni. Hamarosan újabb ajánlókkal jelentkezünk, akkor a legjobb középkategóriás telefonokat és táblagépeket is megnézzük majd!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés