Connect with us

technokrata

Mostantól a Pixelben hisz a Google

googlepixeltelefon

E-gazdaság

Mostantól a Pixelben hisz a Google

Nem, nem a képpontokról van szó, hanem arról, hogy a Google mostantól Pixel-nek hívja a referenciakészülékeit.

Mostantól hivatalosan is lezárult a Google-nél a Nexus-korszak, hiszen a mai napon bemutatkozott a cég sajátmárkás telefonsorozata a Pixel. Az új Google mobilok legfontosabb újdonságai közé tartozik a Google Assistant, a cég virtuális asszisztense, amely a Siri-hez és a Cortana-hoz hasonlóan epekedve várja a parancsinkat, legyen szó akár egy érdekes információról vagy épp a forgalmi helyzetről.  További érdekesség, hogy az új Pixel mobilok az elsők, amelyek beépített Daydream kompatibilitással kerülnek piacra, azaz támogatják a Google virtuális valóság megoldását. Ez a külön megvásárolható, 79 dolláros szemüveg + irányító egységgel olyan precizitást tesz lehetővé, amit eddig mobil VR kiegészítők nem tudtak.

googlepixel

Ami azt illeti, a telefonokban meg is van a szükséges hardver, hiszen az 5 colos, Full HD képernyőt tartalmazó Pixel és az 5,5 colos Quad HD AMOLED megjelenítőt tartalmazó Pixel XL is a Qualcomm 821-es lapkakészletét tartalmazza 4 GB RAM-mal és kiviteltől függően 32 vagy 128 GB memóriával karöltve. Az USB-C foglalattal érkező mobilok 3,5 mm-es jack csatlakozót is kaptak, így a hagyományos füllhallgatók is kompatibilisek velük.

A Google-nél azonban nemcsak ezt, de a kamerát is kiemelték, a 12,3 megapixeles f/2.0 apertúrájú, 1.55-mikron pixeleket tartalmazó egység ugyanis a kaliforniai gyártó szerint minden konkurensénél gyorsabban készíti el a fotókat. Ezen kívül giroszkóp alapú stabilizátor is beépítésre került, igaz optikai képstabilizátort nem találunk.

Ha ennek annyira nem is, a korlátlan, felhőalapú tárhelynek sokan örülnek majd. A Google állítása alapján ugyanis akármennyi fotót és videót feltölthetünk a Pixel mobilunkkal a felhőbe, méghozzá plusz pénz nélkül. Persze a sok használat azért kikezdheti a beépített, a Pixel esetén 2770 mAh-es, míg az XL-nél 3450 mAh-es akkumulátort, de a gyorstöltés funkciónak hála azért annyira nagyon nem kell aggódni. Alig negyed óra töltéssel ugyanis 7 órányi használatot paszírozhatunk bele a készülékekbe.

Jó hír, hogy a forgalmazás már a mai napon megkezdődik, az Egyesült Államokban 649 dollártól 869-ig nőhet az árcímke, értelemszerűen az előbbi az alap Pixel-t jelenti, míg utóbbi a fullos Pixel XL-t. A hazai, hivatalos elérhetőségről egyelőre nincs információ, de a GSM boltok polcain az elkövetkező hetekben megjelennek a telefonok.Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle