Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a Be My Eyes: Most mi láthatunk a vakok helyett!

Kütyük

Itt a Be My Eyes: Most mi láthatunk a vakok helyett!

Innovatív applikációkkal segíthetjük a vakok életét.

Amellett, hogy óriási népszerűségnek örvendenek az okostelefonokra készült vicces alkalmazások, egyre inkább előtérbe kerülnek a mások számára hasznos, sőt sok esetben életmentő programok is. Ez utóbbiak közé tartozik a Be My Eyes is, mely nem pusztán kreatív, de a vakok számára sok esetben életmentő is lehet. Az applikáció segítségével olyan helyezek is megoldhatóvá válhatnak a látássérültek számára, melyekhez eddig komoly macerára volt szükség.

Tegyük fel, hogy egy látássérült allergiás egy étel egy bizonyos összetevőjére, így szüksége lenne arra, hogy valaki megmondja, az adott termék tartalmaza-e ezt az anyagot.  Mivel azonban egyedül tartózkodik otthon, ennek a problémának a megoldása gyakorlatilag lehetetlen számára. Itt jön képbe a Be My Eyes, amivel egy pillanat alatt megoldódhat a helyzet. Nincs más dolga, mint a telefon kameráját az adott étel összetevőit tartalmazó matrica fölé vinnie, majd egy gombnyomás után egy, a világ bármely pontján tartozókodó valakit kapcsol a rendszer. Ekkor a látó illető elolvashatja az összetevőket, így a vak tulajdonos számára bizonyossá válik, hogy olyan, amilyennek lennie kell.

Az egyelőre kizárólag iPhone-ra elérhető szoftvert akkora érdeklődés övezi, hogy a gyártó szerverei egy ideig elérhetelenek voltak a sok látogató miatt. A fejlesztők ígérik, hogy hamarosan Androidra is megjelenik a Be My Eyes. Ezen a linken bárki feliratkozhat, így azonnal, üzenetben kap értesítést a szoftver elérhetőségére vonatkozóan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés