Connect with us

technokrata

Fizetés másként: Itt az Apple Pay!

Kütyük

Fizetés másként: Itt az Apple Pay!

NFC-vel és ujjlenyomat-érzékelővel reformálná meg a fizetési szokásainkat az Apple.

Az iPhone 6, az iPhone 6 Plus és az Apple Watch mellett leleplezésre került az Apple Pay is, a kaliforniai gyártó különleges megoldása. Az Apple nem titkolt célja, hogy megreformálja a fizetési szokásainkat, ehhez pedig az NFC-t és a TouchID-t hívták segítségül. Az androidos modelleknél már régóta elérhető NFC így mostantól már az Apple felhasználók zsebeibe is beköltözik.  Mivel a PIN kód az Apple szerint túlságosan is könnyen hozzáférhető, ezért a jövőben az iPhone 6 és 6 Plus-ban található ujjlenyomat-olvasót használhatjuk a fizetés elfogadására, nem lesz szükség kódok bepötyögésére.  Az Apple Pay a gyártó új Watch óráján is működik majd, igaz csak azután, hogy a telefonunkban eltároltuk a megfelelő információkat.

applepay2

A rendszer teljesen biztonságos, lévén a kaliforniai gyártó egy Secure Element névre keresztelt chipben tárolja az információkat, mely állításuk szerint feltörhetetlen. Az adatainkhoz a Passport névre keresztelt, már az iOS 6-ban megismert szolgáltatásban férhetünk hozzá. Mivel az Apple Pay mindenképpen igényel legalább egy hozzáadott bankkártyát, ezért a jövőben egy-egy iTunes vásárlás során sem kell bonyolult kódokkal engedélyeznünk a vásárlást, pusztán egy érintés a TouchID-n és a tartalom máris a készülékünkön foglal helyet.

applepay1

A rendszer elsőként az Egyesült Államokban lesz elérhető a jövő hónapban, az Apple pedig “gőzerővel” dolgozik azon, hogy a világon egyre több helyen megjelenjen a szolgáltatás. Elsőként Visa, MasterCard, és American Express kártyákat használhatunk és 6 bank is csatlakozott a kezdeményezéshez, de olyan vállalatok is támogatják majd az Apple Pay-t mint a Starbucks vagy a McDonalds.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin