Connect with us

technokrata

Bemutatkoztak az új iPhone-ok

Kütyük

Bemutatkoztak az új iPhone-ok

Minden eddiginél vékonyabb házzal és nagyobb képernyővel kerül piacra az Apple két újdonsága.

Tegnap este végre hivatalosan is leleplezte legújabb mobiljait az Apple. Ahogy az a korábban kiszivárgott alkatrészekből várható volt, a 4,7″-es iPhone 6 és az 5,5″-es iPhone 6 Plus szakít az iPhone 4-gyel megkezdett szögletes dizájnnal és egy teljesen lekerekített külső fogad minket. Az iPhone 6-ban egy Retina HD névre keresztelt, 750 x 1,334 pixel felbontású képernyő foglal helyet, mely 326 PPI részletességű.

iphone61

A nagyobb felbontás nem okoz majd gondot, akárcsak az iPhone 4S-iPhone 5 váltáskor, úgy most is felnagyítja majd a régebbi modellekre készült applikációkat a készülék. Az alig 6,9 mm vékony újdonság az Apple legújabb, A8 névre keresztelt processzorával kerül forgalomba, mely 25%-kal erősebb számítási és 50%-kal erősebb grafikai teljesítménnyel rendelkezik. Az M7 társprocesszor utódja is bemutatkozott, az M8 névre hallgató egység már távolságot és magasságot is tud mérni. A beépített memória mérete 16, 64 vagy 128 GB lehet. Megjelent a VoLTE is, mely hangalapú hívásokat tesz lehetővé LTE hálózaton keresztül, illetve bizonyos szolgáltatóknál elérhető lesz a WiFi calling funkció is, mely WiFi-n keresztül továbbítja a hívásunkat, ha a térerő túlságosan gyenge. Az iPhone sorozatban elsőként, a legújabb családtagok már NFC-vel rendelkeznek, igaz jelenleg ezt leginkább csak az Apple Pay rendszerben tudjuk használni.

iphone62

A hátoldalon egy 8 megapixeles kamerát találunk, mely f/2.2 apertúrával rendelkezik és akár 43 megapixeles panorámafotók készítésére is képes. Videókat 60 fps sebességgel, 1080p felbontásban rögzíthetünk, kreatív énünk pedig a 120 vagy 240 fps sebességű lassított felvétellel élheti ki magát. Az új funkciók mellett az akkumulátor is fejlődésen ment keresztül, így az iPhone 6 már 10%-kal tovább bírja elődjénél.

i65

A nagyobb testvért sem érdemes kihagyni a sorból, az iPhone 6 Plus is az Apple Retina HD képernyőjét kapta, igaz az 5,5″-es variánsnál a megjelenítő 1920 x 1080 pixel felbontású és 401 PPI részletességű . A 7,1 mm vékony készülék hátoldalán a kisebbik testvérhez hasonlóan egy 8 megapixeles kamerát találunk, igaz ez esetben már optikai képstabilizátor is rendelkezésre áll.

i6plus

Mindkét újdonság szeptember 19-én jelenik meg, az alap verzióért az iPhone 6 esetében 700 eurót, a 6 Plus-t választva pedig eurót
kell fizetnünk, ha kártyafüggetlenül vásárolnánk meg a telefonunkat. A hazai elérhetőségről egyelőre nincs információ, valószínűsíthetően október végén kerül a hazai szolgáltatók kínálatába a két új iPhone.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin