Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil applikációkból szerzett adatokat az NSA

Kütyük

Mobil applikációkból szerzett adatokat az NSA

A lehallgatások mellett a telefonokba is “beleláttak” a hivatal szakemberei.

Azt eddig is tudtuk, hogy  az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal gyakorlatilag bármilyen üzenetünket vagy telefonhívásunkat játszi könnyedséggel megfigyelte, ám a legújabb információk szerint a hivatal szakemberei még ennél is sokkal tovább mentek és az okostelefonokon található programokból is meg tudták szerezni a titkos adatainkat. A konfigurációs adatok megszerzésével lehetőségük nyílt többek között megtudni a telefon GPS adatait, a felhasználók etnikumát, személyes adatait illetve a korukat is.

nsa-can-access-smartphone-data

A megszerzett dokumentumban példaként az Angry Birds-et hozták, a népszerű játék hirdetési rendszerén keresztül könnyedén hozzá tudtak férni a kényes dokumentumokhoz. Ami ennél is rémisztőbb az az úgynevezett forró mikrofon mód, ekkor ugyanis a felhasználó tudta nélkül, a háttérben képesek voltak aktiválni a modell mikrofonját.

Nem is volt mindig szükség a telefonokon lévő adatok megszerzésére, a szakemberek ugyanis a Google Maps-ben képesek voltak megállapítani, hogy a telefon épp hol tartózkodik, a készülékek ugyanis titkosítatlanul tárolják a GPS információkat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés