Connect with us

technokrata

Csökkennek a roaming díjak

Kütyük

Csökkennek a roaming díjak

Július 1-től tovább csökkennek az Európai Unión belüli roaming hang-, SMS- és adat díjak.

Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozóhatályos rendeletének megfelelve a Telekom 2013. július 1-től olcsóban, az EU tagállamokon belül kezdeményezett hívásokat percenként bruttó 91,4 Ft-ért, a fogadott hívásokat 26,6 Ft-ért nyújtja. A Telekom ügyfelei SMS- t 30,4 Ft/db, MMS-t 171 Ft/ db díjon tudnak roaming helyzetben az EU országokon belül küldeni. Az EU-ban történő roaming adatforgalmazás díja is jelentős mértékben csökken: tagállamokon belül megabájtonként 257,9 Ft helyett 171,5 Ft –ért forgalmazhatnak a Telekom ügyfelei.

stock-footage-portrait-of-happy-businessman-with-mobile-telephone-smart-phone-typing-and-browsing-the-internet

Jó hír a horvát tengert előnyben részesítő nyaralóknak, hogy Horvátország EU-csatlakozásával a fenti kedvező eurotarifa Horvátországban is érvényes lesz.

Ezek a díj változások a Telekom Világjáró EU, Mix Roming, Mix Roaming Direkt, Domino Roaming, Domino Roaming Direkt díjcsomagjait érintik.

A fentiek szerinti változások nem vonatkoznak azonban azon üzleti ügyfelekre, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe – az ő vonatkozásukban továbbra is a hatályos megállapodásban rögzített díjak, számlázási egységek és limitek maradnak hatályban.

Az új roaming díjak az Európai Parlament és az Európai Tanács rendeletének megfelelően kerültek kialakításra, és az EU tagállamaiban – így először az idén nyáron Horvátországban is, – valamint Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben,– teszik lehetővé a költségkímélő mobiltelefonálást és mobilinternetezést.

Telephone-Pole-Sunset

A Telekom biztosítja ügyfelei számára a költségszempontból biztonságos adatforgalmazást azzal, hogy minden, Travel & Surf díjcsomaggal nem rendelkező ügyfele számára a böngészőn keresztül történő internetre csatlakozás alkalmával automatikusan szolgáltatás-választó oldalt nyit meg. Itt az ügyfélnek lehetősége van a számára megfelelő Travel & Surf csomagot – külföldi tartózkodási idejéhez igazítva – kiválasztani és megrendelni. Az adat-díjcsomag megrendelő oldal (www.t-mobile.hu/adatroaming) elérése külföldről is díjmentes, így az ügyfelek a roaming szolgáltatás igénybevétele előtt teljes körűen tájékozódhatnak a választható csomagokról és azok díjairól.

Azok az üzleti ügyfelek, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe a Travel & Surf díjcsomagokat saját ügyfélportáljukon, az Ügyfélszolgálaton vagy kapcsolattartójukon keresztül igényelhetik, ha erre megállapodásuk lehetőséget biztosít.

Smartphone-use-in-India-post

Továbbra is adatroaming limittel védi ügyfeleit a Telekom, biztosítja, hogy roaming adatforgalmazási költésük ne haladhassa meg a 19050 Ft-ot (Európai Unión kívül is). A limit elérésekor az adatforgalmazás megszakításra kerül, amiről a szolgáltató SMS-ben tájékoztatja ügyfeleit. Amennyiben az ügyfél úgy kívánja, természetesen van lehetőség a további adatforgalmazásra: ehhez ismét ki kell választania és aktiválnia kell valamelyik roaming adat-díjcsomagot. A World GPRS Limit díjcsomagot igénybe vevő ügyfeleink részére lehetővé válik a biztonságos, magas számlától mentes mobil internetezés az olyan kedvelt úti célnak számító, EU-n kívüli országokban is, mint Svájc vagy Törökország.

A Magyar Telekom 2013. július 1-jétől – az akkor már Horvátországban is elérhető – Travel & Surf roaming adat-díjcsomagjaira további jelentős kedvezményt fog nyújtani, a melyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin