Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkennek a roaming díjak

Kütyük

Csökkennek a roaming díjak

Július 1-től tovább csökkennek az Európai Unión belüli roaming hang-, SMS- és adat díjak.

Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozóhatályos rendeletének megfelelve a Telekom 2013. július 1-től olcsóban, az EU tagállamokon belül kezdeményezett hívásokat percenként bruttó 91,4 Ft-ért, a fogadott hívásokat 26,6 Ft-ért nyújtja. A Telekom ügyfelei SMS- t 30,4 Ft/db, MMS-t 171 Ft/ db díjon tudnak roaming helyzetben az EU országokon belül küldeni. Az EU-ban történő roaming adatforgalmazás díja is jelentős mértékben csökken: tagállamokon belül megabájtonként 257,9 Ft helyett 171,5 Ft –ért forgalmazhatnak a Telekom ügyfelei.

stock-footage-portrait-of-happy-businessman-with-mobile-telephone-smart-phone-typing-and-browsing-the-internet

Jó hír a horvát tengert előnyben részesítő nyaralóknak, hogy Horvátország EU-csatlakozásával a fenti kedvező eurotarifa Horvátországban is érvényes lesz.

Ezek a díj változások a Telekom Világjáró EU, Mix Roming, Mix Roaming Direkt, Domino Roaming, Domino Roaming Direkt díjcsomagjait érintik.

A fentiek szerinti változások nem vonatkoznak azonban azon üzleti ügyfelekre, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe – az ő vonatkozásukban továbbra is a hatályos megállapodásban rögzített díjak, számlázási egységek és limitek maradnak hatályban.

Az új roaming díjak az Európai Parlament és az Európai Tanács rendeletének megfelelően kerültek kialakításra, és az EU tagállamaiban – így először az idén nyáron Horvátországban is, – valamint Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben,– teszik lehetővé a költségkímélő mobiltelefonálást és mobilinternetezést.

Telephone-Pole-Sunset

A Telekom biztosítja ügyfelei számára a költségszempontból biztonságos adatforgalmazást azzal, hogy minden, Travel & Surf díjcsomaggal nem rendelkező ügyfele számára a böngészőn keresztül történő internetre csatlakozás alkalmával automatikusan szolgáltatás-választó oldalt nyit meg. Itt az ügyfélnek lehetősége van a számára megfelelő Travel & Surf csomagot – külföldi tartózkodási idejéhez igazítva – kiválasztani és megrendelni. Az adat-díjcsomag megrendelő oldal (www.t-mobile.hu/adatroaming) elérése külföldről is díjmentes, így az ügyfelek a roaming szolgáltatás igénybevétele előtt teljes körűen tájékozódhatnak a választható csomagokról és azok díjairól.

Azok az üzleti ügyfelek, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe a Travel & Surf díjcsomagokat saját ügyfélportáljukon, az Ügyfélszolgálaton vagy kapcsolattartójukon keresztül igényelhetik, ha erre megállapodásuk lehetőséget biztosít.

Smartphone-use-in-India-post

Továbbra is adatroaming limittel védi ügyfeleit a Telekom, biztosítja, hogy roaming adatforgalmazási költésük ne haladhassa meg a 19050 Ft-ot (Európai Unión kívül is). A limit elérésekor az adatforgalmazás megszakításra kerül, amiről a szolgáltató SMS-ben tájékoztatja ügyfeleit. Amennyiben az ügyfél úgy kívánja, természetesen van lehetőség a további adatforgalmazásra: ehhez ismét ki kell választania és aktiválnia kell valamelyik roaming adat-díjcsomagot. A World GPRS Limit díjcsomagot igénybe vevő ügyfeleink részére lehetővé válik a biztonságos, magas számlától mentes mobil internetezés az olyan kedvelt úti célnak számító, EU-n kívüli országokban is, mint Svájc vagy Törökország.

A Magyar Telekom 2013. július 1-jétől – az akkor már Horvátországban is elérhető – Travel & Surf roaming adat-díjcsomagjaira további jelentős kedvezményt fog nyújtani, a melyről a későbbiekben adunk tájékoztatást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés