Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile 4G/LTE már Budapest agglomerációban és vidéken is

Kütyük

T-Mobile 4G/LTE már Budapest agglomerációban és vidéken is

A Magyar Telekom a nyár során Budapest agglomerációjába és több vidéki városba is elviszi a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást.

A főváros mellett az agglomerációban és vidéki nagyvárosokban is építi 4G/LTE hálózatát a Telekom. A szolgáltatás június végére elérhető lesz többek között Göd, Fót, Szentendre, Nagykovácsi, Tököl, Diósd, Csömör, Taksony, Piliscsaba, Üllő, Gyömrő, Sződliget, Mogyoród és Budaörs területének nagy részén. A vidéki városok közül pedig Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén lesz hozzáférhető a 4G/LTE szolgáltatás június végére.

„A 4G/LTE a mobiltávközlés hosszútávon meghatározó technológiája lesz, amelyet hazai vezető szolgáltatóként a Telekom hozott el elsőként Magyarországra. A 4G/LTE-vel a Telekom az ország egyik legfejlettebb mobilinfrastruktúráját építi az évente közel százmilliárdos beruházásainak köszönhetően. Ma már Budapest lakosságának háromnegyede hozzáfér a 4G/LTE hálózathoz, idén pedig az agglomerációba és több városba is elvisszük a szolgáltatást” – mondta el Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató.

,,A jövőbeli fejlesztéseket azonban veszélyeztetheti, ha az iparágat túlzott mértékben és diszkriminatív jelleggel terhelő különadók miatt csökken a rendelkezésre álló források mértéke, és emiatt lelassulnak a beruházások a távközlésben, mint az ország versenyképessége szempontjából lényeges húzóágazatban. Meggyőződésünk, hogy meg kell őrizni a magyar mobilszolgáltatások nemzetközi összehasonlításban is kiváló minőségét” – hangsúlyozta Christopher Mattheisen.

Egy éve indította el mobilhálózatának nagyszabású modernizációját a Magyar Telekom.  A fejlesztés eredményeként a 4G/LTE hálózat kültéri használatra* Budapest lakosságának 90%-a, beltéri használatra pedig Budapest lakosságának 73%-a számára elérhető jelenleg. A tervek szerint az év végére megvalósul Budapest teljes 4G/LTE lefedettsége kültéren, beltéren pedig eléri majd a 80%-ot (lakosságra vetítve).

A 4G/LTE lefedettség kiterjesztése mellett a 3G hálózat fejlesztése is zajlik. A 3G/HSPA hálózat jelenleg 474 településen a lakosság 75%-a számára hozzáférhető. A 21Mbps névleges maximális sebességű** HSPA+ állomások száma 700-ra nőtt. A vállalat tervei között szerepel a budapesti metróhálózat 3G/HSPA+ lefedése is, ez várhatóan októberben készül el a másik két szolgáltatóval közös rendszeren.

A mobilhálózat modernizációjával párhuzamosan a mobilinternetezők száma is dinamikusan növekszik, jelenleg a T-Mobile 1,1 millió ügyfele használ mobilnetet. Egyre népszerűbbek a még gyorsabb adatforgalmat lehetővé tevő díjcsomagok, tavaly augusztusi bevezetése óta több mint 22.000 ügyfél választotta a Net&Roll díjcsomagok valamelyikét. Ezen belül a 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatásra előfizetett ügyfelek száma ezres nagyságrendű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés