Connect with us

Hirdetés

technokrata

20 ezer forintod ad az állam annak, aki venne okostelefont

20 ezer

E-gazdaság

20 ezer forintod ad az állam annak, aki venne okostelefont

20 ezer forintod ad az állam annak, aki venne okostelefont

Mobilkészülékcsere-támogatási programot indít jövő év elején a hírközlési hatóság és az innovációs tárca.

Az elavuló, mobilinternetezésre nem alkalmas telefonok tulajdonosai a cseréhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak. A kezdeményezés mögött az áll, hogy Magyarországon lekapcsolják a 3G-hálózatot.

Javában zajlik a 3G-s mobilhálózat lekapcsolása Magyarországon: a Telekom már sok helyen deaktiválta a 3G-t, a Telenor néhány hónap múlva kezd nagyobb területek lekapcsolásába. A Vodafone egyelőre nem túl közlékeny az ügyben – csütörtökön annyit mondtak figyelemmel kísérik a felhasználói szokásokat –, ám az biztosnak látszik, hogy legkésőbb másfél év múlva – 2023 elején-közepére – a szolgáltatók kivezetik a technológiát Magyarországon.

A hatékony spektrumgazdálkodásért felelős magyar hírközlési hatóságot az a cél vezérli, hogy a fogyasztók számára minél egyszerűbb legyen az átmenet. Ennek jegyében jelentett be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön „egy célzott, nagyszabású készülékcsere-támogatási programot”, amely a hatóság reményei szerint az érintetteknek segítséget nyújt elavulttá vált mobilkészülékeik lecseréléséhez.

Karas Monika NMHH-elnök elmondta: a programban 2022 első felétől bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphatnak azok a vásárlók, akik 4G- vagy 5G-képes mobilkészülékre cserélik le régi, legfeljebb 3G-s telefonjukat. A kezdeményezés az elavult háztartási gépek cseréjének támogatásához hasonlóan fog működni, az NMHH által biztosított keret kimerülésig tart majd. A keret ötmilliárd forint.

A támogatást azoknál a mobiltelefon-forgalmazással is foglalkozó cégeknél lehet majd igénybe venni, amelyek majd regisztrálni fognak a programba. A készülékcsere-támogatási program további részleteit az NMHH Netre Fel! edukációs weboldalán olvashatják majd az érdeklődők, de természetesen mi is hírt adunk majd a fejleményekről.

Forrás. HVG

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés