Connect with us

technokrata

Négymagos csúcsmodell a ZTE-nél is

Kütyük

Négymagos csúcsmodell a ZTE-nél is

A ZTE pár éven belül a legjobbak közé kívánja beverekedni magát, ennek szellemében Barcelonában be is mutatta modellpalettája legújabb, bivalyerős zászlóshajóját, az Era-t.

Természetesen az 2012-es Mobile World Congresse eseményen a szakma nagy öregjei mellett a „fiatalabb” gyártók is képviseltetik magukat. Ilyen a ZTE is, amely igen rövid idő alatt komoly karriert futott be kedvező árú, mégis igen korrekt tudású androidos okostelefonjaival. A gyártó ráadásul idénre egy igazi erőgéppel készült: az Era egy négy plusz egy magos Tegra 3 processzorral és 4,3 colos méretű, 960 x 540 pixeles felbontású kijelzővel érkező csúcsmodell. Az ilyen processzoradatok egy táblagépnek is a becsületére válnak – ezzel nyitott az Asus Transformer Prime is – nemhogy egy mobilnak, azonban úgy tűnik, egyre több gyártó gondolkodik ilyen erős hardverben. Az új masinán ráadásul már a legújabb Android 4.0-ás Ice Cream Sandwich rendszer fut és egy olyan alumínium (!) házban érkezik, amelynek vastagsága mindössze 7,8 milliméter. A méretes, mégis kecsesen vékony újdonság a fentiek mellett rendelkezik DLNA, WLAN, GPS és Bluetooth modulokkal egyaránt, illetve akár 21 Mbps sebességű HSDPA adatátvitelre is képes – sőt, a gyártó még Dolby hangzást is ígér a microSD kártyával bővíthető, 8GB-os háttértárral ellátott készülékbe.

Az újdonság ára, illetve megjelenésének dátuma hivatalosan ugyan még nem került napvilágra, azonban vélhetően az idei második negyedévben mindenképpen az üzletekbe kerül az Era, hiszen a ZTE-nek igen komoly tervei vannak az iparágban: három éven belül az első három vezető mobilgyártó közé akarják beverekedni magukat. Ehhez pedig pörögni kell – meglátjuk mire jutnak..!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin