Connect with us

technokrata

Vezeték nélkül is tölthető lesz a Palm Pre

Kütyük

Vezeték nélkül is tölthető lesz a Palm Pre

A nyáron megjelenő okostelefon töltője egy mágneses mezőt generál, amely feltölti a Palm akkumulátorait.

A Palm Pre Touchstone nevű töltője egy mágneses mező segítségével tölti fel a hozzá kapcsolódó telefonokat. Bár a töltőt be kell dugni egy konnektorba, a telefont nem kell egy dróttal összekötni az eszközzel, mivel az energia átadása a töltőben lévő mágnesek segítségével történik.

Az akkumulátorokat, a drótnélküli töltő négy óra alatt tölti fel teljesen, azaz lassabb lesz majd, mint a hagyományos töltők, de elképzelhető, hogy a tulajdonosai a jövőben a telefonon kívül más eszközöket is elláthatnak majd energiával a segítségével. “Hatalmas kiaknázatlan lehetőségek vannak a drótnélküli, mágneses töltésben. Szinte bármilyen felületet töltővé lehetne változtatni a felhasználásával, így az íróasztalokat, vagy a falakat is. Ráadásul a használata megnöveli az akkumulátorok élettartalmát is.” – nyilatkozta a technológiáról Ross Rubin az NPD Group elemzője a Telegraph-nak.

Korábban számos szórakoztató elektronikai eszköz gyártó, többek közt a Philips és a Sanyo létrehozott egy szövetséget, melynek a célja a mágneses töltés lehetőségeinek a feltérképezése és a technológia szabványainak a kidolgozása. Laboratóriumi körülmények között a technológia felhasználásával, már egy méteres távolságból is sikerült energiával ellátni egy hatvan wattos égőt, szakértők szerint azonban néhány évet  várnunk kell még, mielőtt széles körben elterjednek a vezeték nélküli töltők.  Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu