Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szereplő a mobilpiacon

Kütyük

Új szereplő a mobilpiacon

A PC-gyártók a mobilpiac felé nyitnak, a mobilgyártók pedig a PC szektor felé.

Az Acer idén év elején jelentette be első okostelefon készülékeit, a DX900, X960, M900 és F900 típusjelzésű újdonságokat, a napokban pedig piacra dobta első Androidos készülékét is. Az Acer Liquid lelke nem más, mint egy 768 MHz-es frekvencián ketyegő Qualcomm Snapdragon processzor, no és persze a Google-féle operációs rendszer 1.6-os verziója (Donut), melyet a későbbiekben várhatóan 2.0-ra lehet majd frissíteni. A vizuális megjelenítésről egy QVGA felbontású érintőkijelző gondoskodik, a hátfalban pedig egy 5 megapixeles, de sajnos vaku nélküli AF kamera teljesít szolgálatot.

#img1#

Az Acer tehát 2009-ben mindenképpen megvetette a lábát a mobiltelefon piacon. A gyártó egyébként kijelentette, hogy nem kíván vérre menő harcokba bocsátkozni a nagy és neves gyártókkal, mindenesetre évente 10 új modellt fog bejelenteni, és ezzel a lehető legszélesebb termékkört szeretné lefedni. Az Acer elsődleges célja, hogy három-öt esztendőn belül mintegy 6-7 százalékos piaci részesedést tudjon megszerezni a smartphone szektorban. A vállalat először 2008-ban tett említést mobiltelefonos terveiről: az Acer ekkor kebelezte be az egyik jól ismert okostelefon gyártót, a tajvani E-Ten-t.

Érdekes jelenség, hogy míg a PC-gyártók a smartphone piac felé kezdenek nyitni (lásd például Apple, Dell, vagy Toshiba), addig a legnagyobb mobilgyártó, a finn Nokia a PC szektort vette célkeresztbe, amikor is a közelmúltban bejelentette első hordozható számítógépét, a Nokia Booklet 3G-t.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés