Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobilon is hódítanak a közösségi oldalak

Kütyük

Mobilon is hódítanak a közösségi oldalak

A mobiltelefonnal internetezők körében is nagy népszerűségnek örvendenek a közösségi oldalak. A látogatottságuk 150 százalékkal nőtt egy év alatt Nyugat-Európában.

A mobiltelefon tulajdonosok harmada a közösségi oldalakat látogatta a legtöbbet, az összes mobil interneten keresztül elérhető honlap közül Nyugat – Európában, derül ki a comScore felméréséből. A közösségi oldalak mobilos változatát összesen 12 millióan használták tavaly novemberben, ami a két és félszeresére az egy évvel korábbi értéknek.

A vizsgált öt országban, Angliában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban és Németországban az összes mobiltelefon használó több mint öt százaléka nézeget kapcsolatteremtő honlapokat a mobilján. A közösségi oldalak Angliában a legnépszerűbbek, ahol a mobiltelefon tulajdonosok kilenc százaléka ápolja virtuális kapcsolatait a mobilja segítségével és Németországban a legkevésbé népszerű, ahol ez az arány alig valamivel több, mint három százalék.

A szociális médiahasználat a fiatal nők körében a legkedveltebb. Közel a felét alkotják nők azoknak, akik csak ilyen oldalakat böngésznek a mobiljukon, míg az többi mobilinternetes tartalom olvasóinak csupán harminc százaléka nő. A kizárólag közösségi oldalakat használók átlagéletkora pedig nyolc évvel alacsonyabb az összes mobil internetes oldal felhasználóinál. “Az ilyen oldalak népszerűsége biztató jelenség a mobil internet számára. A fiatalabb korosztályok meghódítása segíthet abban, hogy használata a technikai újítások iránt fogékony rétegeknél jóval szélesebb körben elterjedjen.” – állítja Alistair Hill a comScore elemzője.

A tavalyi év során a közösségi oldalak mellett az email szolgáltatók látogatottsága emelkedett még jelentősen a mobil internetezők körében, míg a letölthető játékok és a videó megosztók népszerűsége csökkent.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés