Connect with us

Hirdetés

technokrata

Foci VB, amitől a mobiltelefon TV-vé alakul

Kütyük

Foci VB, amitől a mobiltelefon TV-vé alakul

A mobil TV business világszerte elég nehezen akar felpörögni, de azért persze akadnak kivételek.

Az egyik ilyen kivételes ország Taljánföld, ugyanis minden jel arra mutat, hogy az olaszok egyre inkább kedvelik a televíziózás ezen újfajta formáját. Egy most publikált jelentésből kiderül, hogy a mobil televíziós szolgáltatásokat aktívan használó olaszok száma 2015-re meg fogja haladni az 5,1 milliót, az általuk generált forgalom pedig eléri majd a 685 millió dollárt.

A tanulmány kitér arra, hogy ennek az előrevetített 5,1 milliós előfizetői tábornak körülbelül a fele, tehát mintegy 2,5 millió felhasználó DVB-H rendszerű készülékkel nézi majd a TV-adásokat 2015-ben, a tábor másik fele pedig mobil interneten keresztül, streaming módon. Jelenleg Olaszországban mintegy 1,2 millió DVB-H előfizetővel rendelkeznek a helyi operátorok, tehát hat év alatt várhatóan duplájára nő majd a DVB-H piac.

A mobil TV kapcsán a szolgáltatók gyakorlatilag Messiásként tekintettek a 2006-os futball világbajnokságra, most pedig újfent abban bíznak, hogy a 2010-es dél-afrikai foci VB jelentős érdeklődést vált majd ki a mobil televíziózás iránt. Egyedül ettől az egy rendezvénytől azt remélik a szakértők, hogy 400 ezer új mobil TV előfizetőt fog hozni magával, akik ugyebár legyenek gyakorlatilag bárhol és bármikor, a telefonjuk kijelzőjén folyamatosan figyelemmel tudják majd követni az éppen aktuális meccseket.

Hazánkban a DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) vevővel rendelkező készülékek tulajdonosai jelenleg a Duna TV, a Duna II Autonómia, az ATV, a Hír TV és a Magyar Televízió m1 és m2 csatornáinak műsorkínálatából választhatnak. A mobiltelevíziós szolgáltatásokat az Antenna Hungária a mobilszolgáltatókkal együttműködésben kívánja bővíteni, a 16-20 csatornát tartalmazó szolgáltatás az AH-val szerződő mobilszolgáltatók kínálatában nagy valószínűséggel előfizetési díj fejében lesz elérhető. A mobiltelevíziós (DVB-H) hálózat Budapesten és környékén jelenleg 18%-os lakossági lefedettségű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés