Connect with us

technokrata

Betömte a réseket az Apple az iPhone-on

Kütyük

Betömte a réseket az Apple az iPhone-on

Múlt héten a Las Vegas-i Black Hat informatikai biztonsági konferencián két fiatal szakértő egy WAP Push okostelefon-biztonsági résre hívta fel a figyelmet, mellyel bármilyen szoftvert lehet telepíteni az adott készülékre, vagy rávenni, hogy látogasson meg egy kártékony weboldalt. A biztonsági rés az iPhone telefonokat is érintette, ezért az Apple kiadta biztonsági javítását.

A biztonsági résre Charlie Miller független biztonsági szakértő figyelt fel. A hackerek néhány SMS segítségével a telefon összes funkciója felett átvehetik az irányítást, írja a Bloomberg.

A sebezhetőség csak a gyártó által eleve hibás beállított telefonokat érinti, így a készülékek elfogadnak bármilyen WAP Push (Wireless Application Protocol) technológiával küldött üzenetet – közölte John Hering, az Flexilis mobiltelefon-biztonsági szoftvereket gyártó cég szakértője. A WAP Push üzeneteket elvileg csak hitelesítve, például mobilszolgáltatók által, fogadnák el a készülékek – közölte Hering.

A hiba a Windows Mobile-os készülékeket is érinti és a HTC, a Motorola és Samsung készülékek esetében merülhet fel, ám a sebezhetőség telefononként változik. A szakértők értesítették a mobilszolgáltatókat és a Microsoftot egyaránt a biztonsági résről, akik már dolgoznak az ügyön. A kutatóknak arra még nem sikerült fényt deríteni, hogy az iPhone-ok sebezhetők-e ezzel a módszerrel. A támadás GSM hálózatokon működik, a CDMA hálózatokon még nem tesztelték.

A konferencián egy másik előadás során Zane Lackey az ISEC vállalati telekommunikációs szoftverek fejlesztésével foglalkozó cég szakértője és Luis Miras független szakértő bemutatták, hogyan lehet olyan megtévesztő MMS-t küldeni, mely egy kártékony oldal URL-jét rejti magában. Egy harmadik előadás témája volt az iPhone sebezhetősége, két szakértő egy speciális SMS küldésével teljesen átvette az irányítást a készülék felett.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin