Connect with us

technokrata

A számhordozási figyelmeztetőről tárgyal a gazdasági bizottság

Kütyük

A számhordozási figyelmeztetőről tárgyal a gazdasági bizottság

A gazdasági bizottság a fideszes Koszorús László és Nyitrai Péter törvénymódosítási javaslatáról tanácskozott, amely arra kötelezné a mobilszolgáltatókat, hogy a hálózatból kifelé induló hívásokra külön tárcsahanggal figyelmeztessék az előfizetőket – írja az SG.hu.

Koszorús László azzal indokolta törvénymódosítást, hogy a számhordozás lehetővé tétele óta mintegy 200 ezer mobiltulajdonos váltott szolgáltatót, egy beszélgetés tarifája pedig alkalmanként a többszöröse is lehet annak, mint amire az előfizetők számítanak, mivel nem tudhatják, melyik szolgáltatóhoz tartozik egy hívott szám. A szocialista Márfai Péter szerint a vezetékes számokat is figyelembe véve jóval több, mintegy 700 ezer előfizetés változhatott meg, a javaslat viszont a szocialisták szerint is aktuális.

A szolgáltatás bevezetésének a költségét a három mobilszolgáltató esetében százmillió forintos nagyságrendűre becslik, és nem kétséges, hogy a szolgáltatók ezt részben vagy egészben beépítik majd a díjaikba. A képviselők a következő hetekben tájékozódnak a valós költségekről és a törvénymódosítás költségnövelő hatásairól, és ezt követően – várhatóan még a nyári szünet előtt – döntenek a javaslat napirendre vételéről vagy az elutasításról – olvasható az SG.hu informatikai magazin cikkében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu