Connect with us

Hirdetés

technokrata

Facebookon leszólta tanárát, felfüggesztették

Kütyük

Facebookon leszólta tanárát, felfüggesztették

„[..]és amúgy is egy köcsög.”

A kaliforniai Mesa Verde középiskolában nemrég érdekes eset történt. Az oktatási intézménybe járó tizedikes Donny Tobolski kiakadt biológia tanárára, amiért az – a diák szerint – túlságosan sok házi feladatot írt fel számára. Tobolski elkeseredettségét Facebookon írta ki magából, ahol megemlítette, hogy a tanárnak „nagy segge van, abba kellene hagynia a gyorséttermi kaják zabálását és amúgy is egy köcsög.”

Habár véleményének iskolaidőn kívül, saját számítógépéről adott „hangot” a diák, az mégis eljutott Rick Messer igazgatóhoz, aki a történtek miatt magához hívatta Tobolskit és felfüggesztette. Ezzel aztán sikerült országos botrányt kavarnia az oktatási intézmény vezetőjének, ugyanis a szólásszabadságot védő szervezetek azonnal megmozdultak, mihelyst tudomásukra jutott a fiú ügye. Az ACLU (American Civil Liberties Union) – ügyvédjén keresztül – még levelet is írt Messernek, melyben állami és szövetségi törvényekkel ellentétesnek titulálta az igazgató büntetését.

Az eset nagyon hasonlít egy novemberben történt incidensre, melyben szintén Facebook volt a közvetítő közeg. Akkor egy alkalmazott, Dawnmari Souza azért vesztette el állását, mert felügyelőjéről negatív kritikákat írt a közösségi hálózaton. Habár mindkét esetben – talán szükségtelenül – goromba szavakat használtak, egyszer sem alkalmaztak fenyegető hangnemet. A novemberi incidens kapcsán a szövetségi hatóságok megállapították, hogy a Facebook állapotfrissítéseket védi a szólásszabadság joga. Ennek ellenére a múlt ősszel történtek még nem értek véget, Souza jelenleg pereskedik egykori munkaadójával.

Remélhetőleg Tobolski kevesebb meghurcoltatással ússza meg az esetet, és egyben tanul egy kis jómodort is. Az még senkinek sem ártott meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés