Connect with us

Hirdetés

technokrata

Döglődik a Skype (frissítve)

Kütyük

Döglődik a Skype (frissítve)

Most is ki-kihagy a hálózat.

A cikk írásának időpontjában is többnyire elérhetetlen a népszerű VoIP kliens. Egyelőre nem tudni, hogy ennek mi áll a hátterében: az üzemeltető Twitter oldalán egy rövid közlemény arról tájékoztat, hogy értesültek az esetről, kivizsgálják, és elnézést kérnek a felhasználóktól.

Skype Twitter

Mik a jelenségek? Többnyire nem lehet bejelentkezni a hálózatba, bár abban sincsen köszönhet, ha ez éppen összejön: a felhasználó még belépett állapotban sem látja jelenleg ismerőseit. Üzenni végképp nem lehet, sem hívásokat fogadni vagy telefonálni. A beszámolók szerint a Skype-olók javát érinti a hiba; a legfrissebb Twitter-közlemény szerint az üzemeltető mérnökei folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.

Amint arról mi is írtunk egy hónapja, a Skype november vége felé törte át a bűvös 25 milliós határt, már ami az egyszerre bejelentkezett felhasználók számát illeti. Mivel azonban a program P2P elven működik (azaz a forgalom nem kliens-szerver, hanem kliens-kliens alapú), komoly szerverterhelés nem érheti a rendszert, még akkor sem, ha egyszerre ennyien csatlakoznak a hálózatba.

Frissíve 21:35-kor
Az üzemeltetők bejelentése szerint ezekben a percekben éled fel újra a Skype hálózata, sikerült elhárítani a supernode-okat érintő hibát (ezek segítik a klienseket egymás megtalálásában – további részletek itt). Ettől függetlenül még órákig eltarthat, mire minden felhasználó képes lesz újra bejelentkezni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés