Connect with us

technokrata

Mégsem olyan jó az IE9?

Kütyük

Mégsem olyan jó az IE9?

A Microsoft szerint jól szerepel, független tesztek szerint azonban nem. Kinek van igaza?

Egyre nagyobb hype-ot kap a HTML5 támogatása – az új generáció számos fejlesztést hoz a Web világába, például a nagyfelbontású videotartalmak webes megjelenítését illetően. Az ismertebb böngészőfejlesztő cégek ezért szinte egymást licitálva igyekeznek jó fényben feltüntetni saját browserüket. Ehhez saját és független teszteket használnak, melyeken százalékosan is láthatóvá válik, hogy mennyire kompatibilis az adott szoftver a vizsgált webes szabványokkal.

Kénytelen beszállni a rivalizálásba a Microsoft is, hiszen böngészőjének részesedése már két éve folyamatosan csökken. Az Internet Explorer 9 HTML5 Canvas Campaign május utolsó napján vette kezdetét, melynek eredményeit igyekszik most a Microsoft cáfolni. A kampány ugyanis rávilágít, hogy a HTML5 kompatibilitást vizsgáló tesztsorozat 160 eleméből a böngésző mindössze 19-en jutott át, lesújtó eredményt produkálva. Ezzel azonban Redmond nem értett egyet, így az Internet Explorer Testing Center jóvoltából közzétette saját teszteredményeit.

Amint az bárki által megtekinthető, a microsoftos vizsgálat eredménye szerint csont nélkül sikerült, azaz az IE9 minden tesztet tökéletesen teljesített (miközben a riválisok gyatrán muzsikáltak). Ezzel szemben a Freeciv azt állítja, hogy Redmond manipulálta a teszteredményeket; saját méréseik alapján az Internet Explorernek szinte köze sincsen a HTML5-höz. Szerintük a Microsoft a W3C Web Standardok csak egy kis szeletét vizsgálták, és csak azokat a teszteket vették be az eredménybe, amelyeket sikerrel abszolvált az IE9.

Az persze csak a felhasználón múlik, hogy a táblázatok böngészése után kinek hisz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu