Connect with us

technokrata

Intel: nem a Windows-ra

Kütyük

Intel: nem a Windows-ra

A chipgyártó legújabb Atom processzora nem képes Windows futtatására.

Az Intel által nemrég bejelentett Atom Z600-as sorozat Moorestown platformját nem Windows-hoz készítették. „Alacsony energiaigényű, kisméretű környezetre lett fejlesztve, például táblagépekhez és okostelefonokhoz.” – nyilatkozta Cluadine Mangano, az Intel egyik szóvivője – „A Moorestownt nem Windows futtatására fejlesztettük. Kifejezetten linuxos környezetre optimalizáltan készült, mint amilyen a MeeGo és az Android.”

Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy az Intel teljesen hátat fordított volna a Microsoftnak ebben a szegmensben. Pár nappal korábban jelentette be az Oak Trailt, mely lényegében a Moorestownra alapul, de támogatja a Windows-t (is). Ez a platform szintén a nagyobb teljesítményigényű mobil gépeket célozza.

Úgynevezett SoC (system-on-chip) rendszerével az Intel jelentős eredményeket tudott elérni az energiaigény korábbi szinteknél is alacsonyabb mértékűre szorításában. Ám ezzel még mindig nem érte utol az ebben élenjáró ARM-alapú chipeket, melyek közismerten nagyon keveset „esznek”.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu