Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő áruháza

Kütyük

A jövő áruháza

T-City: Szolnokon megnyílt a „Jövő Áruháza”, azaz a vásárlást megkönnyítő, gyorsabbá tevő infokommunikációs megoldásokkal felszerelt üzlet.

A „Jövő Áruháza” megoldásait a Szolnokon található Szandaszőlősi Coop Szuper üzletben állították üzembe az együttműködő partnerek, a Magyar Telekom, a Coop Hungary, a Coop Szolnok, a Bizerba, a Laurel, a KFKI és az Origo szakemberei. A kezdeményezés koncepciója, hogy olyan üzleti megoldást hozzanak létre, amelyben a XXI. századi infokommunikációs eszközök és alkalmazások használatával valódi élménnyé tehető a vásárlás. Ezek a szolgáltatások nem csak segítenek a termékek közötti eligazodásban, hanem szórakoztatóak is.

Ilyen például az Origo által biztosított Bluetooth totem (oszlop), melynek segítségével a vásárló megismerheti a legfrissebb híreket, akciókat. Ezeket az információkat az ügyfél megkaphatja a mobiljára, csak annyi szükséges, hogy a Bluetooth kapcsolat aktív legyen. Említést érdemel a Laurel által szállított digitális polccímke is, amely a termék árán kívül számos más információt is megjelenít, többek közt a termékösszetevőket vagy a származási országot is, így segít a vásárlóknak választani. A Bizerba intelligens mérlegei segítségével a vásárlók ételkészítési ötleteket, tanácsokat kaphatnak a mérlegre helyezett termékekkel kapcsolatban. A vevő Borajánló és Recept kioszkokkal is találkozhat.

A „Jövő Áruházában” lehetőség van akciók, kedvezmények igénybevételére a Bluetooth totemről letölthető Mobil Kuponok használatával. Beváltásuk az intelligens kasszáknál történik – ahol a pénztáros egyszerűen leolvassa a kupont a telefon kijelzőjéről. Ezen felül lehetőség van MobilFizetésre is, amellyel a vevő egyszerűen és biztonságosan, mobiltelefonja segítségével fizethet a pénztárnál. Kiegészítő szolgáltatásként a „Jövő Áruháza” egész területén, az üzlet plazma tévéin a vevő tájékozódhat a boltban futó akciókról, megismerheti a „Jövő Áruháza” fejlesztéseit.

T-City
A T-City a Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város közös, több éves fejlesztési és innovációs programja, amelyet a legkorszerűbb távközlési, infokommunikációs és tartalomszolgáltatások nyújtása és kipróbálása céljával 2009 májusában indítottak. A programban a „Jövő Áruháza” nem az első innovatív kezdeményezés Szolnok-Szandaszőlős városrészének lakosai számára. A hosszútávú fejlesztési és innovációs programban a város lakosai, vállalatai és intézményei elsők közt ismerhették meg és próbálhatták ki az Otthonőrző rendszert, az egészségügyi vészhelyzetek esetén bevethető Pánikgombot, IP kamerás közvetítő rendszeren keresztül nézhetik a város sportcsarnokának rendezvényeit és sportközvetítéseit, valamint Szandaszőlősi Általános Iskolába telepített intelligens beléptető rendszer segítségével a szülők értesülhetnek arról, hogy mikor érkezik, illetve távozik gyermekük az iskolából. A városban a Magyar Telekom kiemelt figyelmet fordít a lakosság infokommunikációs képzésére, oktatására T-City Kids iskolai szakkörök és nyilvános Internetakadémia formájában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés