Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megerőszakolták az iPhone-t

Kütyük

Megerőszakolták az iPhone-t

Android került az Apple telefonjára. Videobemutató.

A magát iPhone Dev Teamnek nevező csoport nemrég mozgóképes bemutatót tett közzé a két, egymással rivalizáló vállalat termékeinek összeházasításáról. Eszerint képesek voltak a Google-féle Android operációs rendszert az Apple mobiltelefonján életre kelteni. Nem csak, hogy bootolni tudott a kis eszköz, hanem egészen sok feladatra képes. A demonstráció szerint működik rajta a böngészés, az SMS-fogadás, telefonhívások fogadása és a zenelejátszás is.

Dual-boot konfigurációban üzemel a meghackelt iPhone, azaz a telefon bekapcsolásakor eldönthető, hogy melyik operációs rendszer fusson. A hosszú fejlesztés ellenére még közel sem tökéletes a rendszer – a feladatot végrehajtók egyike úgy nyilatkozott, hogy egyelőre alfa állapotban van az Android-hack. A driver-kiterjesztések nem teljeskörű implementálása miatt enyhén bugos a rendszer, ráadásul eléggé lassú is.

A hackerek blogja szerint már 2008 óta dolgoztak azon, hogy linuxos operációs rendszert tudjanak bootolni az iPhone-on. Ez ugyan nem kevés idő, de az Apple közismert zárt hozzáállásáról: saját eszközeire saját operációs rendszereit telepíti, és ebből hosszú évek óta nem engedett Steve Jobs vállalata.

A bemutatón egy régebbi típusú iPhone-t lehet látni; a hackerek szerint azonban nem lesz nehéz a 3G-s változatra való átültetés sem. Ugyanakkor a 3GS modell hackelése keményebb dió, de a fejlesztők lelkesek, és reménykednek benne, hogy végre életre kelhetnek a Flash-es tartalmak az Apple készülékén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés