Connect with us

Hirdetés

technokrata

60 százalék alatt az IE részesedése

Kütyük

60 százalék alatt az IE részesedése

Újabb lélektani határt lépett át a Microsoft böngészője.

Májusban írtunk arról, hogy várhatóan két év múlva 50 százalék alá esik az Internet Explorer részesedése a webböngészők piacán. Ezalatt a két év alatt „csak” 10 százalékot kell már vesztenie a redmondi fejlesztésű szoftvernek, mivel a Favbrowser adatai szerint nemrég „sikerült” 60 százalék alá tornásznia magát a browsernek.

Ennek egyik oka a Firefox egyre nagyobb népszerűsége. A Tűzróka kedveltsége az évek múlásával egyre csak nő, és ezen a nemrég kiadott 3.5-ös változat is csak segített. Az alternatív böngészőre a megjelenést követő első 24 órában több mint 5 millióan voltak kíváncsiak; legalábbis ennyi letöltést regisztráltak a Mozilla Foundationnél.

Lássuk akkor a pontos számokat! Az Internet Explorer 59,49 százalékon, a Firefox pedig 30,33 százalékon állt a múlt hónap végén. És míg az előbbi veszített felhasználói közül, addig az alternatív alkalmazás növelni tudta rajongói táborát. De nem ez volt az egyetlen browser, amelyik nagyobb részesedésre tett szert: az Opera egy hajszálnyival szintén javított eredményén (3,23 százalékról 3,36 százalékra). És hasonlóról számolhatott be az Apple és a Google is: az előbbi által fejlesztett Safari 2,65 százalékról 2,93 százalékra, a webes keresésről ismert amerikai óriásvállalat Chrome-ja pedig 2,42 százalékról 2,82 százalékra „hízott”.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés