Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 és 120 megabites Internet-hozzáférés a UPC-től

Kütyük

30 és 120 megabites Internet-hozzáférés a UPC-től

Április 1-jétől változatlan előfizetési díjak mellett jelentősen tovább növeli kábeles internet-csomagjainak sebességét a UPC Magyarország.

kábelhálózat és a hálózati kapacitás folyamatos fejlesztésének eredményeként újabb sebességnövekedésben részesülhetnek a UPC internet-előfizetői. Április 1-jétől a UPC jelenlegi kisebb (start és bronze) csomagjainak letöltési sávszélessége megduplázódik, a közepes (silver) csomag sebessége a másfélszeresére nő, míg a leggyorsabb (gold) szolgáltatásé is 25%-kal bővül. A kábelhálózaton elérhető legmagasabb letöltési sebesség immár 30 Mbit/s lesz.

Az új előfizetők számára április 1-je után már eleve a magasabb sebesség-beállításokat alkalmazzák, a jelenlegi előfizetőknek biztosított sávszélességet pedig május végéig fokozatosan állítja át a vállalat országszerte, változatlan előfizetési díjak mellett. A garantált letöltési sebességek is arányosan tovább emelkednek, mivel ezt az értéket a UPC változatlanul az elérhető maximum felében határozza meg.

UPC Fiber Power
A mostani sebességnövelés része azoknak a fejlesztéseknek, amelyek már egy újgenerációs internet-szolgáltatás bevezetését célozzák. A UPC Fiber Power elnevezésű, újgenerációs internetcsomagok ultra gyors, akár másodpercenkénti 120 megabites adatátviteli sebességet nyújtanak majd, elérhető áron. Az ultragyors sebességű szolgáltatásokat a UPC még az idén bevezeti meglévő hálózatain.

Ezt a nagy léptékű fejlesztést az EuroDOCSIS 3.0 technológia alkalmazása teszi lehetővé. Az új adatátviteli szabvánnyal a jelenleg használt hibrid optikai-koaxális (HFC) kábelhálózaton is ultra gyors, az ADSL maximumánál ötször nagyobb sebességű adatkommunikáció érhető el. A fejlesztés megvalósításához nem szükséges újabb kábelfektetési munkálatokat végezni, a jelenlegi hálózatot ugyanis nem kell ehhez kicserélni. A tervek szerint az újgenerációs internet-szolgáltatások 2009 végéig a UPC legtöbb szolgáltatási területén, az összes háztartás számára elérhetőek lesznek.

A technológiaváltás révén olyan interaktív digitális televíziós alkalmazások is elindulhatnak a kábelhálózaton, mint az elektronikus videotéka (Video On Demand), vagy a már sugárzott tévéműsorok bármikori, újbóli megtekintése. A UPC már tavaly megkezdte az EuroDOCSIS 3.0 technológiájú műszaki berendezések telepítését és tesztelését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés