Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív: iGO 8 – friss térképek és dugókerülő TMC funkció

Kütyük

Exkluzív: iGO 8 – friss térképek és dugókerülő TMC funkció

Feltettünk néhány kérdést a Nav N Go-nak, melyre meg is kaptuk a válaszokat.

Azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy manapság rengeteg iGO 8 felhasználó várja már a szoftverhez járó friss térképeket, illetve azt, hogy végre a hazai TMC szolgáltatás is használható legyen az alkalmazással. Nos, jelentem a várakozásnak hamarosan vége szakad!

Amikor idén áprilisban bemutatkozott az iGO 8, a fejlesztők azt ígérték, hogy az első térképfrissítések valamikor a harmadik negyedévben fognak megjelenni. Ezt végülis nem sikerül hoznia a Nav N Go-nak, de a késés végülis érthető. A cég munkatársai kérdésünkre elmondták, hogy az új magyar térkép megjelenése azért csúszik át a negyedik negyedév elejére, mert a Nav N Go mindenképpen meg kívánta várni az M0 keleti szektorának és az M0-M6 csomópontnak az átadását.

Ezenkívül a cég szakemberei az átadás napján a Megyeri hídat is fel fogják mérni, majd egy rövid tesztfázist követően valamikor október közepén adják majd ki az új térképet. A Nav N Go egyébként nemrégiben megállapodott a hazai TMC szolgáltatóval, és a szerződést is sikerült aláírni, így az új magyar térkép természetesen már TMC kompatibilis lesz.

Ahogy arról már írtunk, alig pár hónap után máris nyugdíjba vonul az amúgy remekül használható Content Manager: a Nav N Go iGO 8-hoz a térképfrissítések a jövőben a fejlesztőcég új frissítő- és szolgáltató portálján, a www.naviextras.com-on lesznek elérhető. A portál jelenleg nyilvános próbaverzióként működik, és élesüzeme várhatóan rövid időn belül meg fog kezdődni.

A térkép, POI és 3D frissítések a www.naviextras.com portálon hamarosan elérhetőek lesznek. A frissítések letöltését és SD memóriakártyára való felmásolását a Content Manager PC-szoftver következő verziója, a Naviextras Toolbox fogja végezni. A Naviextras Toolbox egy olyan, Windows-alapú (XP, Vista) kiszolgálóprogram, mely a navigációs eszközt, vagy a navigációra képes PDA-t összekapcsolja a számítógéppel. A program lehetővé teszi az elérhető frissítések megtekintését, a szükséges file-ok Internetről való letöltését, valamint a frissítések és új tartalmak navigációs eszközre történő feltöltését. Emellett lehetőséget nyújt biztonsági másolatok készítésére és tárolására, valamint a tartalmaknak a számítógép és a navigációs eszköz közötti átvitelére és másolására. A naviextras.com portál nem csak frissítéseket fog kínálni az iGO 8-hoz, hanem plusz (például tengerentúli) térképek megvásárlását is lehetővé tesz.

Emlékezetes, hogy az iGO 8 (PDA-verzió) felhasználói számára 2008. augusztus 29-én megjelent a navigációs szoftver (R1 patch) frissítő-csomagja, mely tartalmazza a legtöbb ismert hiba javítását és számos ingyenes tartalmat is, valamint közel kétszer annyi PDA-típussal kompatibilis, mint az eredeti (2008. áprilisában megjelent) verzió.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés