Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új éra a mobil fotózásban: 9 megapixel és villámgyors működés

Kütyük

Új éra a mobil fotózásban: 9 megapixel és villámgyors működés

A mobiltelefonokba szerelt kamerák felbontása és sebessége tovább növekszik.

A német székhelyű Digital Imaging Systems (DIS) a Kölnben megrendezett Photokina szakkiállítást használta fel arra, hogy hivatalosan bejelentse a világ első 9 megapixeles felbontású, kifejezetten mobiltelefonokba szánt digitális fényképezőgép modulját. A DIS6931 típusjelzésű modul azonban nem egyszerűen csak nagy felbontása révén kíván tarolni: a kis szerkezet villámgyors autofókuszt kapott, és az exponáló gomb lenyomását követően gyakorlatilag késlekedés nélkül elkészíti a felvételeket.

A maximum 3.488×2.616 képpontos felbontású felvételek készítését lehetővé tévő kamera modul kevesebb mint 300 milliszekundum alatt elvégzi a fókuszálást, és alig 200 milliszekundum az az idő, ami az exponáló gomb és a fénykép rögzítése között eltelik. A kiváló minőségű lencsét, mechanikus zárat, ND-szűrőt és fejlett DSP chipet tartalmazó DIS6931 próbagyártása már meg is kezdődött, a tömeggyártás pedig várhatóan az idei év utolsó negyedévében fog megkezdődni. Kíváncsian várjuk, hogy a nagy mobilgyártó cégek közül melyik csap majd le elsőként az újdonságra!

Mint ismeretes, az európai piacon mostanság kezdenek felbukkanni az első 8 megapixeles kamerás mobilok (Sony Ericsson C905, Samsung i8510, LG KC910), Dél-Koreában viszont már jó ideje kaphatók 10 megapixeles és optikai zoomos szupertelefonok is, miközben a sokak által egyszerűen csak ˝csodamobil˝-nak becézett Apple iPhone 3G még 2 megapixelnél tart (AF, vaku és videófelvevő nélkül).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés