Connect with us

Hirdetés

technokrata

Function 2008 digitális művészeti találkozó és demoscene party

Kütyük

Function 2008 digitális művészeti találkozó és demoscene party

Magyarország – és a régió – legnagyobb nemzetközi demoscene party-ja.

Idén szeptember 26-28-ig kerül megrendezésre a Function 2008, a számítógépes találkozó, ahol a digitális művészetek rajongói mérik össze tudásukat, cserélnek tapasztalatot. Ebben az évben a szokásos versenyeken (realtime demo, intro, animáció, grafika, zene stb.) kívül a party új kategóriákkal bővült, így lesz fotó és 4 kilobájtos procedurális grafikai verseny is. A játékfejlesztői verseny ezúttal a jatekfejlesztes.hu oldallal közösen kerül megrendezésre, Minigame Motion néven.

A versenyeken kívül grafikai és programozás témájú előadásokkal is találkozhatnak az érdeklődők. Seres Lehel az EIDOS Hungary képviseletében a Battlestation: Pacific grafikai fejlesztésébe ad betekintést. Inigo Quilez (IQ / RGBA) „Az absztrakttól a szervesig” című előadásából többek közt kiderül, hogy miként lehetséges a Pixar klasszikus logo animációját valós időben, és mindössze 4 kilobájtban megvalósítani. Emellett a SONY „Linger In Shadows” című Playstation 3-as interaktív demójából tartanak bemutatót a program lengyel fejlesztői.

A szervezők minden érdeklődőt és megmérettetni vágyó alkotót (zenészt, grafikust, fotóst, programozót, animátort) örömmel várnak. A bemutatott művek helyezéséről a helyszínen a közönség fog szavazni. Idén a két legjobb produkció készítői egy-egy izmos PC konfigurációval gazdagodhatnak.

Mindemellett a party-n folyamatosan nagyméretű kivetítőn lesznek láthatóak az elmúlt évek legszínvonalasabb demoscene produkciói, illetve természetesen csúcspontként a direkt a party-ra nevezett legújabb alkotások. A party első napján pedig fellép a magyar 8bites zenész, Failotron is.És ez mindössze 4 KB helyet foglal!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés