Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legjobb zenemobil – 8 GB-os Walkman kagyló

Kütyük

A legjobb zenemobil – 8 GB-os Walkman kagyló

Rangos elismerésben részesült a Sony Ericsson egyik új készüléke.

Az EISA idén a Sony Ericsson W980-nak ítélte oda a legjobb európai zenetelefonnak járó díjat. Mint ismeretes, idén februárban az ugyancsak Walkman sorozatú Sony Ericsson W910 kapta meg a GSM Association-féle ˝legjobb mobiltelefon˝ díjat.

Az EISA (European Imaging & Sound Association / Európai Kép és Hang Szövetség) 20 európai ország mintegy 50 prominens audió, videó, házimozi, mobil elektronika és fotózás témájú magazinját fogja össze. A szövetség minden évben díjazza az új termékeket funkcióik, minőségük és általános felhasználói tetszetősségük alapján.

Sony Ericsson W980
A japán-svéd gyártó a februári, barcelonai Mobil Világ Kongresszust használta fel arra, hogy bejelentse legújabb zenemobilját. A csukott helyzetben 92 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 16,9 milliméter vastag Sony Ericsson W980-ról első pillantásra könnyen azt lehet hinni, hogy nem is mobiltelefon, hanem egy hordozható zenelejátszó.

A felhajtható fedlapon érintésérzékeny zenegombokat helyeztek el a fejlesztők, melyek kis vibrációval jelzik, ha megérintjük őket. A zenegombok felett egy szokatlan módon 176×176 pixeles felbontású külső display leledzik, mely TFT technológiájú és 262 ezer színárnyalatú. A belső fő display 2,2 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális tartalmakat, még pedig 320×240 pixel (QVGA), illetve ugyancsak 262 ezer szín segítségével.

A sztereó FM rádiós mobiltelefonok esetében hozzászokhattunk ahhoz, hogy rádióhallgatáshoz bizony mindenképpen be kellett dugnunk egy headsetet a készülékbe, ugyanis ez szolgált antennaként. Nos, a Sony Ericsson W980 végre szakít ezzel a hagyománnyal: az integrált FM antennás készülékben ezenkívül még egy FM transzmitter is helyet kapott, melynek segítségével a telefonon tárolt zenék gyakorlatilag bármilyen FM-vevős hi-fin könnyedén megszólaltathatóak. Multimédiás fronton említést érdemel még a rádió RDS funkciója, a TrackID szolgáltatás, a mozgásszenzoros zenevezérlés, illetve a 8 GB-os integrált memória, mely azonban sajnos nem bővíthető memóriakártyával.

GPRS, UMTS, HSDPA és Bluetooth 2.0 (A2DP) került a négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülékbe, ellenben EDGE és Wi-Fi nem. A 100 gramm tömegű és zongoralakk fekete kivitelű Sony Ericsson W980-ből természetesen a kamera sem hiányzik: a telefonnal maximum 3 megapixeles felbontásban fotózhatunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés