Connect with us

Hirdetés

technokrata

2x-es sebesség – 14 megabitre gyorsít a Vodafone

Kütyük

2x-es sebesség – 14 megabitre gyorsít a Vodafone

A vörös szolgáltató tovább fokozza a tempót.

A Vodafone bejelentette, hogy Németországban hamarosan kétszeresére gyorsítja a mobil hálózatát, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a letöltési sebesség a jelenlegi 7,2-ről 14,4 Mbit/s-ra fog nőni, a feltöltési sebesség pedig 1,45 Mbit/s-ról 5,8 Mbit/s-ra fog megugrani. A sebességnövelést még az idén végre fogja hajtani a cég, első körben természetesen a frekventált helyeken. Németországban a Vodafone jelenleg a teljes UMTS hálózatában 3,6 Mbit/s-os HSDPA-t és 1,45 Mbit/s-os HSUPA-t szolgáltat, 350 helyen pedig már 7,2 Mbit/s-os HSDPA-t nyújt előfizetői számára.

És akkor most a hazai helyzetről: a Vodafone magyarországi HSDPA hálózata jelenleg 140 településen érhető, ami a lakosságra vetítve 50 százalék feletti arányt jelent, 134 településen pedig a vezetékesnél megszokott sebességnél gyorsabb feltöltést biztosító HSUPA is elérhető.

A szélessávú vezeték nélküli Internet hálózatban a Vodafone hivatalos álláspontja szerint mindenhol legalább 3,6 Mbit/s névleges csúcssebesség érhető el, és az ország egyre több pontján épül ki az ennél kétszer gyorsabb, 7,2 Mbit/s adatátvitelre képes hálózat. A gyakorlatban tapasztalható átlagsebességet földrajzi, vagy időjárási viszonyok befolyásolhatják. A Vodafone hálózatában egyelőre az 1,1-3,7 Mbit/s letöltési, és 340-900 Kbit/s feltöltési tipikus átlagsebesség érhető el, függően a rádiós viszonyoktól és a hálózat pillanatnyi terhelésétől. Arról egyelőre nincs hír, hogy a hazai Vodafone mikor gyorsít majd 14 megabitre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés