Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet: Magyarország olcsóbb, mint az USA

Kütyük

Internet: Magyarország olcsóbb, mint az USA

Van, amiben jobbak vagyunk az Egyesült Államoknál.

A múlt héten jelent meg az az Organisation for Economic Cooperation and Development által kiadott kutatás, mely az országok internetezési kondícióit vizsgálta, egymáshoz viszonyítva. Az OECD tanulmánya sok tényezőt vett figyelembe az értékelés meghatározásakor, mint például az átlagos és maximális árakat, letöltési sebességeket, szélessávú előfizetők számát stb. Ezek összegzésekor kiderült, hogy az Amerikai Egyesült Államok tovább rontott korábbi helyezésén: míg tavaly a 30 ország közül a tizenkettedik lett, a mostani felmérés három hellyel hátrébb rangsorolta a magát az Internetet kifejlesztő országot.

Még mindig tartja vezető helyét az ország a szélessávú internetezők számát illetően, a 100 lakosra jutó arányt tekintve azonban már nem ilyen rózsás a helyzet. A maximális letöltési sebességek terén pedig még jobban elhúztak egyes államok az USA-tól: az OECD országok majdnem felében létezik olyan, kereskedelmileg elérhető Internet-előfizetés, amely gyorsabb, mint az észak-amerikai kontinensen létező legnagyobb sebességet kínáló csomag. Konkrétan az Egyesült Államokban 50 Mbps a legnagyobb, ezzel szemben 100 Mbps-os adatátviteli sebesség elérhető például Finnországban, Franciaországban, Dél-Koreában és Svédországban – Japánban pedig gigabites tempóra is előfizethet az, akinek erre van igénye.

Hét ország teljesít jobban az USA-nál az átlagos broadband szolgáltatás árát tekintve: Mexikó, Lengyelország, Magyarország, Norvégia, Csehország, Izland és Szlovákia. Ez a mutató az Egyesült Államokban ráadásul romlóban van; a tanulmány szerint azért, mert hiányzik a szélessávú hozzáférések „jelentőségteljes versenye”. Vagyis a szolgáltatók az észak-amerikai kontinensen nem annyira kompetitívek, mint például Európa nagy részében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés