Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon toplista: élen a Sony Ericsson

Kütyük

Mobiltelefon toplista: élen a Sony Ericsson

A Greenpeace-nek köszönhetően megtudhatjuk, hogy jelenleg pontosan mely mobiltelefon típusok a ˝legzöldebbek˝.

A világ legnagyobb független természetvédelmi és környezetvédelmi szervezeteként jegyzett és egyedi akcióiról, illetve demonstrációiról elhíresült Greenpeace a CeBIT kapcsán összeállított egy listát, melyből kiderül, hogy pontosan hogyan is néz ki a leginkább környezetbarát mobil készülékek toplistája.

A mobiltelefon kategória első helyén a Sony Ericsson-féle T650i tanyázik, mely a maximálisan elérhető 10-ből első helyezésre ellenére is csak 5,30 pontot tudott elérni. Az ezüstérmet a Nokia multimédiás nagyágyúja, az N95 (4,40) kapta meg, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az LG KE970 (4,05) léphetett fel. A negyedik, illetve ötödik helyen a Motorola KRZR (3,65), illetve a Samsung SGH-G600 (3,60) végzett.

A PDA kategóriában ugyancsak egy Sony Ericsson modell, a P1i smartphone végzett, 5,10 ponttal. A P1i után a HP iPAQ 510 (3,95), a Mio P350 (3,15) és a RIM BlackBerry 8300 (3,10) sorakozik.

A Greenpeace ezeket a toplistákat úgy állította össze, hogy megvizsgálta például az adott készülékek esetében felhasznált anyagokat, illetve hogy a berendezések mennyire hatékony akkumulátor töltővel kerülnek forgalomba. Ez utóbbi témakörben egyébként a Nokia első zöld mobilja, a Nokia 3110 Evolve teljesített a legjobban.

Megjegyzendő, hogy a következő gyártók nem egyeztek bele abba, hogy termékeiket a Greenpeace górcső alá vegye: Acer, Apple, Asus, Palm, Sharp.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés