Connect with us

technokrata

CeBIT 2008: iGO 8 – 3D navigáció kezdőknek és haladóknak

Kütyük

CeBIT 2008: iGO 8 – 3D navigáció kezdőknek és haladóknak

Kézzel fogható a Nav N Go 3D-s navigációs megoldása.

A Nav N Go és partnerei 3D navigációs szoftvert mutatnak be a 2008-as CeBIT-en. A nevezetes épületeket, házakat és domborzatot is megjelenítő iGO My way 8 heteken belül Magyarországon is kapható lesz. A Nav N Go bejelentette, hogy 3D navigációs szoftvere, a iGO My way 8, számos személyi navigációs eszközön (PND-n), okostelefonon és játékkonzolon is elérhető lesz. A iGO My way 8 nagy felbontású, domborzati elemeket, síkból kiemelkedő utakat, tájékozódási pontokat és épületeket is feltüntető térbeli navigációs térképeket tartalmaz. Az új szoftververziót Hannoverben a 2008-as CeBIT-en mutatják be a 14-es csarnok G 14-es standján.

˝A térhatású navigációs szoftverek iránti igény megugrott az európai piacokon. Az előrejelzések szerint 2012-re az Európában használt eszközök 90-95 százaléka fényképi hűséget tesz majd lehetővé˝ – mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója. ˝Ennek eredményeképpen partnereink és a végfelhasználók is nagy érdekélődéssel várják a iGO My way 8-ra való áttérést. Reméljük, hogy az új szoftvert Magyarországon is szeretni fogják majd, legalább annyira, mint az elődjét˝.

A Nav N Go ezen kívül a CeBIT-en bejelenti majd a navigációs piac meghatározó márkáival újonnan kialakított, stratégiai fontosságú partneri kapcsolatait, és standján bemutatót tart ezekből az eszközökből. A beépített zene- és videólejátszóval és útikalauzokkal felszerelt iGO My way 8 sokrétű multimédia élményt nyújt. A iGO My way 8 felhasználói felülete világos, intuitív és könnyen kezelhető egy kevésbé tapasztalt felhasználóknak szánt ˝normál˝ és a gyakorlottabb felhasználóknak szánt ˝profi˝ üzemmóddal. A szoftver text-to-speech funkcióval ajánl útbaigazítást valódi város-, utca- és országútnevekkel.

Annak érdekében, hogy ez a technológia számos mobil eszközön is könnyen elérhető legyen az európai vevők számára, a Nav N Go már korábban stratégiai fontosságú partnerkapcsolatot alakított ki olyan globális vállalatokkal, mint a Harman Kardon, az LG Electronics, a Sony Computer Entertainment Europe, a QNX Software Systems, az Asus Computer GmbH, a Clarion Europe GmbH és a Pioneer Europe NV.

A Nav N Go örömmel látja az Asus R300 és R700 navigációs eszközök megjelenését, és nagy várakozással tekint a Sony iGO My way 8 szoftvert tartalmazó PlayStation Portable ez év tavaszára tervezett bemutatója elé.

A pontos és megfizethető digitális térképeiről ismert iGO My way 8 világszerte több mint 70 országot fed le navigálható térképekkel, amelyek a közelmúlt óta magukba foglalják Ausztráliát, Argentínát, Ciprust és Indiát is. Azóta, hogy nemrég megvásárolta a digitális térképkészítéssel foglalkozó magyar Top-Mapet, a Nav N Go olyan helybeli térképész cégeknek is tud támogatást nyújtani, ahol a vezető digitálistérkép szolgáltatóknak nincs, vagy csak korlátozott a lefedettsége az adott térségre vonatkozóan. Ennek köszönhetően a Nav N Go partnerei egyedülállóan előnyös helyzetbe kerülhettek, és így a kelet-európai piac több mint 70 százaléka az ő kezükben van.

Az új formátum az exonimákat (egy város többféle elnevezése, például Bécs, Wien, Vienna), illetve nem a helyi lakosság által használatos helységnév-megjelöléseket is támogatja, ezáltal lehetővé téve a felhasználó számára, hogy akkor is könnyen megtalálja az elérni kívánt úticélt, ha a név idegen nyelven szerepel. A szoftver több mint 45 nyelvet támogat, beleértve az arabot, kínait, görögöt, hébert, japánt és az oroszt is, több millió előre feltöltött érdekes ponttal (POI).

Végfelhasználók számára a Nav N Go áprilisban dobja piacra a iGO My way 8-at egy Plug&Go SD kártya megoldás formájában, mely a jelenleg elérhető legtöbb mobil PDA-val kompatibilis. A csomag tartalmazza a memóriakártyát és a beüzemelési útmutatót, valamint egy DVD-t, melyen minden frissítéshez szükséges eszköz megtalálható. Emellett további térképek és tartalmak is kaphatók lesznek minden olyan ország kiskereskedőinél, ahol Nav N Go disztribútorok tevékenykednek. A termék 30 különböző nyelven tartalmazza 42 európai ország részletes utcatérképét. Ráadásként alkalmi játékosok számára a Nav N Go felkínál egy külön lehetőséget az előre telepített három PDAmill Games Studio Game Pack formájában, mely olyan játékokat is tartalmaz, mint a Bowling Burgers, Gamebox Boards és a The Corsair.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin