Connect with us

technokrata

Új megvilágításban az online pedofilok

Kütyük

Új megvilágításban az online pedofilok

A gyerekek többnyire azt hiszik, hogy szeretik az őket szexuálisan kihasználni akaró személyeket. Néhány tévhit és cáfolat a cybervilágból.

Tiszta vizet öntöttek a pohárba azok az amerikai kutatók, akik az online vadászó pedofilok ismertté vált tevékenységeit, szokásaikat vizsgálták. Hibásnak állapították meg azt az állítást, hogy a mentális problémával küszködő emberek az olyan közösségi site-ok „környékén” próbálnak a tinédzserek kegyeibe férkőzni, mint amilyen például a Myspace. A New Hampshire-i Egyetem gyerekbűnözések ellen létrehozott kutatóközpontjának kutatói arra is rávilágítottak, hogy az átlagos pedofil többnyire őszinte a szándékait illetően. Emellett kiderült az is, hogy az áldozattá váló gyerekek jelentős része pozitív érzéseket táplál megrontója irányában.

Az amerikai pszichológusok szervezetének szóvivője, Janis Wolak szerint a pedofilok nagyon fiatal gyerekeket próbálnak meg behálózni. Azt tételezték fel, hogy erőszakot és hazugságot alkalmazva férnek a kicsik bizalmába – ám, mint kiderült, nincsen arra vonatkozó bizonyíték, hogy valóban így is történik az életben. A legtöbb eset olyan online tevékenységeket követően történik meg, mint amilyen például az idegenekkel való internetes beszélgetések a szexről (South Park és NAMBLA – rémlik valakinek?).

Néhány érdekes adat
A statisztikák elemzése során kiderült, hogy az online szexuális zaklatók mindössze 5 százaléka tetteti magát tinédzsernek – a többség vállalja korát. Az áldozatok több mint 75 százaléka pedig egynél több alkalommal találkozik a pedofillal. Az érzelmileg még éretlen áldozat szemszögéből ugyanis gyakran valamiféle románcszerű érzés kezd kibontakozni a felnőtt (többnyire férfi) irányában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
redmi note
lifestyle

Kütyük

Lifestyle Smart Monitor a Samsungtól

2020. november 20. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin