Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadiúj iGO 8 – 3D navigáció: megjelenés, árak, infók…

Kütyük

Vadiúj iGO 8 – 3D navigáció: megjelenés, árak, infók…

A legfrissebb hírek a Nav N Go háza tájáról.

A magyar fejlesztőcég az észak-amerikai kontinensen elsőként mutatkozott be valódi 3D képi megjelenítésű navigációs szoftvermegoldásával. A házakat és domborzatot is valósághűen ábrázoló Nav N Go iGO 8 a Las Vegas-i CES kiállításon debütált, márciustól pedig már itthon is kapható lesz önálló termékként.

A navigációs piac szakértői szerint 2012-re az Észak-Amerikában használatos navigációs eszközök mintegy 80 százaléka már a mostaninál sokkal fejlettebb technikájú, fényképszerű megjelenítést fog alkalmazni. Mivel az amerikai cégek még csak ismerkednek ezzel a technológiával, az európai GPS-navigációs piacon már jól ismert Nav N Go rendkívüli piaci előnyre tehet szert első ˝valódi˝ 3D-s navigációs szoftverével, a Nav N Go iGO 8-cal, melyet a Las Vegas-i CES kiállításon mutatott be az amerikai közönségnek.

˝Európában már bizonyítottunk, így Észak-Amerika teljesen logikus lépés számunkra. Mivel a GPS-alapú navigációs eszközök piaca az előrejelzések szerint 2006 és 2010 között 3 millióról 25 millióra emelkedik Észak-Amerikában, úgy gondoljuk, hogy tökéletes az időzítésünk. A CES kiállításon sok jelentős céggel kötöttünk partneri megállapodást, így reményeink szerint az amerikai vevőket is megnyerhetjük magunknak. A Las Vegas-i kiállítás sikere tovább erősíti üzleti pozíciónkat, így a navigációs piacon betöltött jelenlegi helyünkről 2008-ban csak előrébb léphetünk˝ – mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója.

A Nav N Go az egyetlen olyan magyar cég, mely nem csak kijutott a CES-re kiállítóként, de egy kétszintes standdal hívta fel magára a figyelmet. Az érdeklődő újságírók a Las Vegas-i utakon ki is próbálhatták a Nav N Go vadonatúj Észak-Amerika szoftverét. A cég ügyvezető igazgatója egy Hummer Limousine-ban kísérte el a sajtó képviselőit, ahol megtapasztalhatták a 3D-s Nav N Go iGO 8 előnyeit.

Az Európában már beharangozott, sőt, némely Mio, HP és Sony hardveren már élvezhető Nav N Go iGO 8 alapú navigációs szoftver egyesíti mindazt, amit a pontos térképek és a bravúros képi megjelenés nyújthat: a képernyőn a környező épületek és a nevezeteségek látványa, valamint a valósághűen elemelkedő utak és a domborzat segítik a navigálást.

Az egyedülálló megoldás tavasszal a magyar piacon is megjelenik: a Nav N Go iGO 8 Európa egy 2 GB-os microSD memóriakártyán tartalmazza majd teljes Európa térképét a 3D-s objektumokkal és domborzattal együtt. Emellett hazánkban először elérhetővé válik Észak-Amerika (USA és Kanada) térképe is, mely szintén egy 2 GB-os microSD memóriakártyán kerül forgalomba. A tervek szerint mindkét termék javasolt fogyasztói ára kedvező lesz: az Európa térképet tartalmazó szoftver várhatóan 39.000 forintba, míg az észak-amerikai változat 31.000 forintba fog kerülni. A régi iGO My way felhasználók kedvezményes áron hozzájuthatnak majd az új, 3D-s szoftverhez, de természetesen azoknak is biztosítanak majd térképfrissítési lehetőségeket, akik nem szeretnék lecserélni korábbi szoftverüket. Az online update tavasztól térítés ellenében érhető el, a frissítések ára várhatóan 20.000 forint körül alakul.

˝A Nav N Go célja eddig is az volt, hogy sokak számára elérhetővé tegye a pontos navigáció élményét. Az új 3D-s szoftvermegoldás nem növeli meg igazából a termék árát, gyakorlatilag csak a hozzá tartozó térképadatokért kell fizetni tavasztól, a hűséges felhasználóknak pedig továbbra is biztosítunk kedvezményeket˝ – mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés