Connect with us

technokrata

Vadiúj iGO 8 – 3D navigáció: megjelenés, árak, infók…

Kütyük

Vadiúj iGO 8 – 3D navigáció: megjelenés, árak, infók…

A legfrissebb hírek a Nav N Go háza tájáról.

A magyar fejlesztőcég az észak-amerikai kontinensen elsőként mutatkozott be valódi 3D képi megjelenítésű navigációs szoftvermegoldásával. A házakat és domborzatot is valósághűen ábrázoló Nav N Go iGO 8 a Las Vegas-i CES kiállításon debütált, márciustól pedig már itthon is kapható lesz önálló termékként.

A navigációs piac szakértői szerint 2012-re az Észak-Amerikában használatos navigációs eszközök mintegy 80 százaléka már a mostaninál sokkal fejlettebb technikájú, fényképszerű megjelenítést fog alkalmazni. Mivel az amerikai cégek még csak ismerkednek ezzel a technológiával, az európai GPS-navigációs piacon már jól ismert Nav N Go rendkívüli piaci előnyre tehet szert első ˝valódi˝ 3D-s navigációs szoftverével, a Nav N Go iGO 8-cal, melyet a Las Vegas-i CES kiállításon mutatott be az amerikai közönségnek.

˝Európában már bizonyítottunk, így Észak-Amerika teljesen logikus lépés számunkra. Mivel a GPS-alapú navigációs eszközök piaca az előrejelzések szerint 2006 és 2010 között 3 millióról 25 millióra emelkedik Észak-Amerikában, úgy gondoljuk, hogy tökéletes az időzítésünk. A CES kiállításon sok jelentős céggel kötöttünk partneri megállapodást, így reményeink szerint az amerikai vevőket is megnyerhetjük magunknak. A Las Vegas-i kiállítás sikere tovább erősíti üzleti pozíciónkat, így a navigációs piacon betöltött jelenlegi helyünkről 2008-ban csak előrébb léphetünk˝ – mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója.

A Nav N Go az egyetlen olyan magyar cég, mely nem csak kijutott a CES-re kiállítóként, de egy kétszintes standdal hívta fel magára a figyelmet. Az érdeklődő újságírók a Las Vegas-i utakon ki is próbálhatták a Nav N Go vadonatúj Észak-Amerika szoftverét. A cég ügyvezető igazgatója egy Hummer Limousine-ban kísérte el a sajtó képviselőit, ahol megtapasztalhatták a 3D-s Nav N Go iGO 8 előnyeit.

Az Európában már beharangozott, sőt, némely Mio, HP és Sony hardveren már élvezhető Nav N Go iGO 8 alapú navigációs szoftver egyesíti mindazt, amit a pontos térképek és a bravúros képi megjelenés nyújthat: a képernyőn a környező épületek és a nevezeteségek látványa, valamint a valósághűen elemelkedő utak és a domborzat segítik a navigálást.

Az egyedülálló megoldás tavasszal a magyar piacon is megjelenik: a Nav N Go iGO 8 Európa egy 2 GB-os microSD memóriakártyán tartalmazza majd teljes Európa térképét a 3D-s objektumokkal és domborzattal együtt. Emellett hazánkban először elérhetővé válik Észak-Amerika (USA és Kanada) térképe is, mely szintén egy 2 GB-os microSD memóriakártyán kerül forgalomba. A tervek szerint mindkét termék javasolt fogyasztói ára kedvező lesz: az Európa térképet tartalmazó szoftver várhatóan 39.000 forintba, míg az észak-amerikai változat 31.000 forintba fog kerülni. A régi iGO My way felhasználók kedvezményes áron hozzájuthatnak majd az új, 3D-s szoftverhez, de természetesen azoknak is biztosítanak majd térképfrissítési lehetőségeket, akik nem szeretnék lecserélni korábbi szoftverüket. Az online update tavasztól térítés ellenében érhető el, a frissítések ára várhatóan 20.000 forint körül alakul.

˝A Nav N Go célja eddig is az volt, hogy sokak számára elérhetővé tegye a pontos navigáció élményét. Az új 3D-s szoftvermegoldás nem növeli meg igazából a termék árát, gyakorlatilag csak a hozzá tartozó térképadatokért kell fizetni tavasztól, a hűséges felhasználóknak pedig továbbra is biztosítunk kedvezményeket˝ – mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin