Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kormányzat iwiwes alapokon?

Kütyük

Kormányzat iwiwes alapokon?

Nagyobb beleszólást ígér az állampolgároknak.

Gov 2.0 – erre cserélik idén a technikai fejlődésre fogékonyabb kormányzatok az „e-gov” kifejezést. Voltaképp mindkettő egy és ugyanazt takarja: az állampolgárokkal való jobb kapcsolattartást, a könnyebb, gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést; ám mégis különbözik mind a kettő. A Gov 2.0 ugyanis már kihasználja a Web 2.0-ban rejlő előnyöket. Legalább Teresa Bozzelli, az IDC piackutató vállalat egyik vezető beosztású alkalmazottja szerint.

Arra világított ugyanis nemrég rá az amerikai cég, hogy a kormányzatok egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak a társas hálózatok (például az olyan közösségi oldalak, mint az Iwiw vagy a Facebook) és más Web 2.0-s szolgáltatások használatára. Ez ugyanis azzal jár, hogy mind több felhasználói, vagyis jelen esetben állampolgári visszajelzés érkezik irányukba, ezáltal nagyobb lehetősége van kormányzati-választói párbeszédek kialakulásának. Nem lebecsülendő előny, hogy ez a fajta megközelítés az egyes kormányzati szervek közti kommunikációt is megkönnyíti.

Ezekkel a megállapításokkal egyet értett a Gartner piackutató cég is, melynek szintén nemrég jelent meg egy, az elektronikus kormányzatot vizsgáló tanulmánya. Ebben azt állítja, hogy az jelenlegi formájában nem tudott megfelelni az elvárásoknak, de a Gov 2.0 fejlesztése középtávon a világ összes fejlett országában meghatározó lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés