Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: a korlátlan zeneletöltés részletei

Kütyük

Nokia: a korlátlan zeneletöltés részletei

Korlátlan és felhőtlen zeneletöltés – forradalmat indít a Nokia!?

Mint emlékezetes, a Nokia december elején Amszterdamban, a Nokia World konferencián jelentette be legújabb kezdeményezését, mely ˝Comes With Music˝ névre hallgat. Most erről az újdonságról érkeztek friss információk.

Ez a Nokia által egyszerűen csak forradalmian új megoldásnak nevezett szolgáltatás szerényen ugyebár arra hivatott, hogy a zenére éhes felhasználók összes álmát valóra váltsa. A hivatalos bejelentés kapcsán a cég munkatársai elmondták, hogy a Comes With Music lényege, hogy amennyiben valaki egy Nokia mobiltelefont vásárol magának, akkor ezzel egy időben jogosultságot szerez arra, hogy tizenkét hónapig zenéket töltsön le a cégtől. A több milliós zenetárból gyakorlatilag bármennyi zenét le lehet tölteni a Nokia készülékekre, vagy a személyi számítógépekre, vagyis tulajdonképpen egy korlátlanul használható új zenei szolgáltatáshoz van szerencsénk. A slusszpoén, hogy amennyiben lejár az egy éves jogosultság, az addig letöltött zenéket mindenki nyugodtan megtarthatja.

˝Egy olyan, új zenei élményt szeretnénk elérhetővé tenni, melyről eddig az emberek maximum csak álmodhattak˝ – nyilatkozta Amssi Vanjoki, a Nokia multimédiás részlegének egyik vezetője, aki elmondta, hogy a Comes With Music projekt valamikor a jövő esztendő közepén indul majd be, és a Nokia partnere e tekintetben első körben a Universal Music Group International lesz.

A legfrissebb híradások szerint a Comes With Music keretein belül letölthető zenék WMA, vagyis Windows Media Audio formátumúak lesznek, bitrátájuk pedig 128 és 192 Kbps között fog alakulni. Fontos megkötés, hogy a másolásvédelemmel ellátott muzsikákat nem lehet kiírni hagyományos audio CD-re, illetve ki lehet, de ezért már fizetni kell. A zenék a tervek szerint csak egy Nokia mobiltelefonon és egy személyi számítógépen lesznek lejátszhatók, vagyis csak azokon a masinákon, melyeket a felhasználó legelőször regisztrált. A letöltéshez egyébként egy egyedi PIN kódot kell majd használni. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Comes With Music projektben pontosan milyen Nokia mobiltelefonok vesznek majd részt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés